Košarka

Regija se oprašta od Petra Skansija: "Hrvatska je zavijena u crno"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PROSLAVLJENI hrvatski košarkaš Petar Skansi umro je danas u 78. godini. Skansi je bio bivši hrvatski košarkaš i košarkaški trener. Igrao je na poziciji centra. Od 2012. bio je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Najviše je ostao zapamćen kao izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Skansijeva smrt vijest je i u regionalnim medijima. 

Reakcije regionalnih medija

"Preminuo je legendarni košarkaš, s Jugoslavijom je bio prvak svijeta", piše srpski list Republika. "Tužna vijest iz Hrvatske, preminuo Petar Skansi", piše srpski portal Sportske.net, koji naglašava da je Skansi vodio Hrvatsku do srebra na Olimpijskim igrama na kojima je zlato osvojio američki Dream Team. "Hrvatska zavijena u crno, preminuo legendarni košarkaš, s reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak svijeta", piše srpski portal Blic. 

"Regionalna košarka zavijena u crno. Preminula legenda i čuveni trener. Svijet ga pamti po jednoj utakmici. Bio je prvak svijeta", piše srpski Kurir. "Preminuo proslavljeni hrvatski košarkaš i trener", piše srpski B92. 

"Sportski svijet je zavijen u crno, umro je legendarni košarkaški trener", piše portal Slovenske novice. "Umro je trener koji je vodio Hrvatsku do srebra na Olimpijskim igrama 1992. godine, gdje su igrali protiv Dream Teama", piše slovenski 24 ur. "Još je jedan košarkaški velikan otišao, umro je Petar Skansi", piše slovenski list Delo. 

Pročitajte više