Regija: "Svijet je vidio zašto su Vatreni", "Nogometna velesila"

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je pobijedila Maroko 2:1. Dalićeva momčad povela je u 7. minuti krasnim golom Gvardiola, Maroko je izjednačio dvije minute kasnije preko Darija, da bi pobjedu i brončanu medalju Hrvatskoj fantastičnim golom donio Mislav Oršić u 42. minuti susreta.

"Svijet je vidio zašto su Vatreni! Maroku povijest bez nagrade, Oršić poslao Hrvatsku na postolje", piše srpski Blic o brončanoj medalji Hrvatske. "Marokanci nisu uspjeli napraviti novu senzaciju! Vatreni slavili u spektakularnome meču, treće mjesto na Mundijalu pripada Hrvatskoj", naslov je na Kuriru, dok je Alo! napisao da je Hrvatska srušila marokanski san.

"Hrvati osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu i potvrdili da su nogometna velesila", naslov je na Klixu iz BiH, a slovenski Sportal je objavio: "Eurogol Oršića i Hrvatska ima treću medalju sa Svjetskih prvenstava."

"Veliki uspjeh Hrvatske: Vatreni osvojili novu medalju", piše Sportsport.ba, dok je slovensko Delo objavilo da je "Hrvatska nakon 24 godine opet osvojila broncu" uz komentar kako je Hrvatska slavila u vrlo uzbudljivom "malom" finalu.

Pročitajte više