Regionalni mediji: Koliko sreće ima Hrvatska, nezasluženo ide dalje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA je u 3. kolu skupine F Svjetskog prvenstva odigrala 0:0 s Belgijom te je kao drugoplasirana momčad u skupini prošla u osminu finala. Momčadi Zlatka Dalića pridružio se Maroko koji je pobijedio Kanadu 2:1 te se s prvog mjesta plasirao u polufinale.

Hrvatska je protiv Belgije odigrala solidnu utakmicu, ali je u završnici imala jako puno sreće. Romelu Lukaku promašio je tri velike prilike, pogodio je stativu, a u sudačkoj nadoknadi mu je Joško Gvardiol izbio loptu s noge u čistom ziceru. Regionalni mediji podijeljeno su popratili prolazak Hrvatske u osminu finala. 

"Koliko sreće ima Hrvatska! Vatreni nezasluženo dalje, o promašajima Lukakua dugo će se pričati", objavio je Kurir, dok je Blic s naslovom "Hrvati, vidimo se neki drugi put" prokomentirao činjenicu da će se Hrvatska i Srbija teško sastati u nokaut-fazi, osim ako se nekim čudom ne nađu u finalu. 

Za Belgiju je bolje da se Lukaku nije oporavio

"Hrvatska slavi smotanog Lukakua", naslov je na portalu B92, a srpski Alo! piše kako je Lukaku bio tragičar te da je Hrvatska kući poslala Crvene vragove. "Hrvatska kroz iglene uši u osmini finala", piše Sportsport.ba, dok su ostali portali u BiH također pisali o sretnoj pobjedi Hrvatske.

"Lukakua slave u Hrvatskoj, za Belgiju bolje da se nije oporavio", piše Klix.ba, dok je Dnevni Avaz dosta rezervirano prokomentirao kako je "Čvrsta Hrvatska prošla dalje, a Belgijanci idu kući". Slovenski portal Delo objavio je: "Lukaku promašio nemoguće, Hrvatska ide dalje."

Pročitajte više