Srpski i BiH mediji: Mamić je bio u pravu, Hrvatska pregazila Tursku kao plitki potok

HEROJSKU utakmicu hrvatske reprezentacije popratili su i novinari iz regije. Srpski i bosanskohercegovački mediji imaju samo riječi hvale o uspjehu naše reprezentacije na Turk Telekom Areni protiv nemoćne Turske.

"Hrvati su su u Istanbulu natjerali tursku publiku da već sredinom drugog poluvremena skandira "Hiddink, odlazi", jer je ekipa nizozemskog stručnjaka potpuno podbacila u duelu sa našim susjedima."

"Bez obzira na to što su prepustili Turcima inicijativu, te su imali loptu u svom posjedu tridesetak minuta od 90 odigranih, hrvatski nogometaši su majstorski iskoristili svoje šanse", prenosi Sport.Blic.rs.



"Nogometaši Hrvatske napravili su veliki korak ka plasmanu na Euro 2012. godine, pošto su u prvoj utakmici pobijedili Tursku u gostima sa 3:0...Turska u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac na gol Hrvata i to dovoljno govori o igri domaćina. Hrvati su svoje šanse iskoristili...", piše u svom izvještaju B92.

Kurir.rs napominje kako su Hrvati ušutkali pun stadion u Istanbulu ranim golovima, a da domaća reprezentacija nije imala nikakve šanse da zabije ni počasni pogodak. "Hrvati deklasirali Turke", stoji u naslovu.

Hrvati jednom nogom na Euru 2012.



BiH mediji, kao i ostali, tvrde da su šanse Turskoj da nešto napravi u Maksimiru skoro pa nikakve. Zanimljiv je komentar Sportcentar.ba, koji su se referirali na izjavu Zdravka Mamića.

"Hrvatska je pregazila Tursku, baš kako je Zdravko Mamić i najavio nakon ždrijeba dodatnih kvalifikacija u listopadu - kao plitak potok. Tri gola naših zapadnih susjeda bit će skoro pa nedostižna u uzvratu na Maksimiru. Olić, Mandžukić i Ćorluka razmontirali su Tursku u Istanbulu i jednom nogom duboko zakoračili ka Poljskoj i Ukrajini"

Novinari portala Sporsport.ba najbolje su opisali sinoćnju utakmicu između Hrvatske i Turske: "Hrvatska protutnjala Istanbulom", piše u naslovu, a napominju kako su Hrvati ovom pobjedom došli na korak do Europskog prvenstva.

Pročitajte više