Regionalni mediji: Noć nesreće za Dinamo

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je izgubio na gostovanju kod Viktorije Plzen 1:0 u utakmici 4. kola Konferencijske lige. Momčadi Sergeja Jakirovića to je već treći europski poraz u ovoj sezoni. Nakon njega je na zadnjem mjestu u skupini C sa samo tri boda, no ima dobre izglede za prolazak jer Ballkani i Astana, koji su na drugom i trećem mjestu, imaju po četiri boda. Viktorija je osigurala prolazak.

Reakcije regionalnih medija

O porazu Dinama pisali su i regionalni mediji. Tako je srpski list Blic objavio tekst s naslovom "Dinamo Zagreb nastavlja tonuti. Česi nanijeli novi težak udarac hrvatskom prvaku". Poništen je Dinamu penal, kao i gol u sudačkoj nadoknadi jer je dosuđen ofsajd. Ali to ne može biti opravdanje za loše igre u posljednje vrijeme. Za Dinamo je ovo sezona iz košmara, posebno jer mu visi prekid dominacije u Hrvatskoj, piše Blic.

Bosanskohercegovački portal SportSport.ba piše da je Dinamo imao "noć nesreće u Plzenu". Uzbudljiva utakmica odlučena je pogotkom s bijele točke, a Modri će sanjati VAR, navodi se u članku portala SportSport.

Portal iz Bosne i Hercegovine Klix.ba navodi izjavu Sandra Kulenovića nakon utakmice. "Napadač Dinama bijesan poslije poništenog gola u 94. minuti susreta protiv Plzena", piše Klix.ba, navodeći da je ofsajd bio skoro pa nevidljiv u prijenosu uživo.

 

Pročitajte više