Regionalni mediji za opis divljanja u Splitu koriste istu riječ. Evo što pišu

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

POLUFINALNA utakmica SuperSport Hrvatskog kupa između Hajduka i Dinama na Poljudu završila je ružnim scenama te je morala intervenirati policija. Utrčavanje dijela Hajdukovih navijača na teren iniciralo je sukob, koji je nastavljen i izvan stadiona. Scene iz Splita brzo su se proširile i po regionalnim medijima.

Hajduk je, podsjetimo, nakon što je izgubio od Dinama u SuperSport HNL-u u subotu, od istog suparnika izgubio i kup-utakmicu 0:1 te ispao iz tog natjecanja. U prvenstvu će teško do titule s obzirom na prednost Rijeke i Dinama, a sad će predati i naslov koji je osvajao zadnje dvije godine. Ponašanje navijača nakon jučerašnje utakmice odmah je gurnulo ishod susreta u drugi plan.

"Najveći hrvatski derbi prerastao je u totalni kaos"

O onome što se događalo u Splitu pišu i mediji iz regije, koji za opis svega uglavnom koriste riječ kaos.

"Veliko je nezadovoljstvo među navijačima Hajduka, koji su mnogo očekivali od ove sezone, a završit će je bez naslova Kupa i prvaka Hrvatske. Sve su prokockali Splićani u posljednjih nekoliko tjedana, a nakon još jedne jako loše partije iskazali su svoje nezadovoljstvo prvo gađanjem igrača Dinama, potom i upadom na teren, a onda i većim brojem incidenata u blizini stadiona", piše Oslobođenje.

"Kaos u Splitu: Bijesni navijači Hajduka upali na teren, igrači pobjegli u svlačionice", naslov je portala klix.ba, koji ističe da je nekoliko minuta bio opći kaos i da, srećom, nitko od nogometaša nije stradao.

"Najveći hrvatski derbi prerastao je u totalni kaos", piše i portal sportsport.ba i navodi: "Navijači Hajduka čupaju stolice i bacaju ih prema terenu, vjerojatno ima i pogođenih policijskih službenika. Ubrzo nakon toga navijači Hajduka su i napustili tribinu. Kaosu u Splitu tu nije bio kraj jer je ludnica nastavljena i izvan stadiona."

"Opći rat na ulicama Splita"

"Kaos na Poljudu! Torcida probila ogradu i upala na teren poslije meča Dinama i Hajduka - ružne scene obilaze Europu", ističe Kurir i dodaje da je "brza intervencija policije spriječila eskalaciju nasilja". Navodi se i da je sukob preseljen na ulice grada te da "scene s ulica Splita izgledaju još jezivije".

"Slika s Poljuda kruži internetom", piše B92.net i sve opisuje kao "skandal u Hrvatskoj". "Opći rat na ulicama Splita poslije derbija: Tučnjave i kaos na sve strane, huligani demolirali pola grada", naslov je Telegrafa, dok sportal.blic.rs u svom naslovu ističe da je "jedva spriječen epski kaos".

Pročitajte više