Reja prihvatio ponudu Lazija: U Hajduku ostavljam komad srca

SAD je službeno. Kao što je Index prvi najavljivao, Edoardo Reja napustio je Hajduk. Dosadašnji trener popodne je objavio odluku da prihvaća ponudu Lazija i odlazi u Rim. Već ujutro voditi će trening Lazija, te ga pokušati pripremiti za pobjedu protiv Parme idućeg vikenda.



>Što Reju čeka u Laziju: Šestoro ozlijeđenih, navijači napali policiju dimnim bombama



Talijan će u Laziju za sezonu i pol dobiti milijun i pol eura, a Hajduku će pripasti pola milijuna eura odštete. S Poljuda je otišao i kondicijski trener Luigi Febbrari.

"Lazio je za mene velik izazov, no odlazim teška srca. Dao sam riječ predsjedniku Lazija i to je presudilo", rekao je Reja, no treba podsjetiti i da je dao riječ Jošku Svaguši da će završiti posao u Hajduku, a to je ponavljao tijekom jeseni.

Je li za odluku ključno bilo što nije dobio željena pojačanja, nije se izjasnio, no naglasio je kako mu je to bila iznimno teška odluka. 

"Da, odlučio sam vratiti se. Kao što sam već rekao, u Hajduku ostavljam dio srca, no želio sam vratiti se kući. Odlučio sam nakon dugog razmišljanja".

Reja je svoju odluku obznanio na trajektu sa Brača za Split.

"Žao mi je što ostavljam Split, dugo sam se premišljao, ali je presudilo to što je Lazio veliki klub. Teško mi je, ali zamislite da Hajduk tako u pomoć zove nekog svog trenera koji je u inozemstvu", objašnjavao je Reja.

Poticaj mu je dao - Ćiro Blažević.

"Nakon što sam potpisao za Hajduk, mislio sam da ću raditi još par godina i otići u penziju. Ali, kad sam vidio da Ćiro Blažević koji je 12 godina stariji od mene ide u Kinu, to mi je dalo poticaj."

"Dovest ću Lazio za stoti rođendan Hajduka"

"Možda se i vratim. A, možda se i vidimo za stoti rođendan hajduka, ako ne dođe Barcelona, ja ću dovesti Lazio."

Reja nije htio govoriti o svom nasljedniku na klupi Hajduka.

"Nisam gazda i ne želim sugerirati, no u ovih pet mjeseci Tudor i Španjić su pokazali da znaju i mogu."

Hajduk je tako četvrti put ove sezone ostao bez trenera, a Bijele sad očekuje bjesomučna potraga za petim strategom. Nemaju mnogo vremena, prvenstvo se nastavlja već za deset dana.

IZ Lazija su tijekom večeri službeno objavili kako je dosadašnji trener Davide Ballardini raziješen dužnosti, te zbog toga nije niti vodio večernji trening. Reju očekuju ujutro da formaliziraju dogovor i potpišu suradnju do 2011. godine.

Pročitajte više