PREMIERSHIP

"Rekao mi je usred utakmice da me može kupiti. Eto koliko je glup taj momak"

Foto: Getty Images

EMMANUEL FRIMPONG i Samir Nasri bili su suigrači u Wengerovom Arsenalu prije osam godina. Ganac Frimpong imao je tada tek 19 godina i pokušavao se probiti u prvu momčad, a Francuz Nasri, pet godina stariji, figurirao je kao jedna od najvećih zvijezda Topnika.

Danas Frimpong, koji je u mirovini s 27 godina nakon serije teških ozljeda, ne može smisliti Nasrija koji pokušava oživiti karijeru u Anderlechtu.

U intervjuu za The Athletic Frimpong je iznio stav o Nasriju.

"On mi se ne bi sviđao kao osoba ni da mi date pet milijardi dolara", ljutito je počeo Ganac pa se prisjetio njihovog okršaja u Arsenalovoj svlačionici.

U kolovozu 2011. Liverpool je na Emiratesu pobijedio 2:0, a utakmicu je prelomilo isključenje veznjaka iz Gane. Time je sve uprskao, no Wenger ga nije kudio pred svima.

Onda se pojavio Nasri.

"Ustao je ispred svih igrača i rekao da smo izgubili zbog mene. U redu, mogu to razumjeti, ali razmišljam - zašto bi netko to rekao mladom igraču koji je igrao tek svoju drugu profesionalnu utakmicu? Zašto bi to netko napravio nekom mladom igraču u tom trenutku?"

Nasri je u ljeto 2011. prešao u Manchester City, što su gotovo svi u Arsenalu doživjeli kao izdaju. U njihovom međusobnom susretu Građani su pobijedili 1:0, a Nasri je prema Frimpongu ponovno bio bezobrazan.

"Za vrijeme utakmice rekao mi je da me može kupiti. Eto koliko je glup taj momak. Vjerojatno bi i mogao jer je tada imao milijune, ali nije pokazao nikakvo poštovanje. Rekao sam mu da mi se ne sviđa, da ga ne poštujem i da ga nikad neću poštovati kao profesionalnog nogometaša", ispričao je Frimpong.

Ironično, Nasrija je Vincent Kompany doveo u belgijski Anderlecht kako bi utjecao na - razvoj mladih igrača...

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više