Rekklesova pogreška i preokret SKT T1 obilježili drugi dan prvenstva

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Iza nas je drugi dan natjecanja po skupinama na League of Legends World Championshipu. Europski timovi i dalje nisu uspjeli upisati niti jednu pobjedu, ali zato dva američka tima jesu. Korejski timovi nastavili su dominaciju, dok su oni kineski malo podbacili.

>>Korejci nedodirljivi na otvaranju svjetskog prvenstva u League of Legendsu

Drugi dan League of Legends World Championshipa otvorili su Team SoloMid i Flash Wolves. U izrazito napetom meču u kojem su oba tima radila pogreške na kraju je slavio TSM. Najzaslužniji za pobjedu su Doublelift i Hauntzer, koji su odigrali odlično. 
 
>>Team SoloMid na leđima Hauntzera i Doublelifta do prve pobjede
 
Screenshot: YouTube
 
U drugom meču dana susreli su se Immortals i Fnatic. Oba tima odigrala su poprilično loše i s podosta grešaka, što je na kraju rezultiralo napetim i zabavnim mečom. Fnatic je prvi ispustio prednost s lošom igrom oko Barona zahvaljujući kojoj se Immortals vratio u meč. Međutim, tada i oni griješe zbog čega gube Elder Dragona i Fnatic se vraća u vodstvo. Na kraju, sve se svelo na pogrešku Rekklesa, od kojeg se puno očekivalo.
 
Rekkles je na Twitchu vidio priliku i pokušao ubiti Pobeltera, ali nije uspio te je umro prvi put u 50 minuta dugom meču. Dok Rekklesa nije bilo, Immortals je iskoristio priliku te zatvorio meč. Rekkles je igrač koji bi trebao donositi prevagu svome timu, a upravo je to danas pokušao napraviti. Neki drugi dan bio bi heroj i svi bi pričali o nevjerojatnom potezu, ovako je glavni krivac za poraz svoje ekipe.
 

 
U trećem meču dana Longzhu Gaming je doslovno pregazio GIGABYTE Marines u meču u kojem nismo imali prilike vidjeti ništa. U 24 minute prvak Južne Koreje prošetao se pored protivnika te upisao svoju drugu pobjedu na turniru. 
 
Peti meč dana igrali su agq e-Sports i Cloud9. U slučaju poraza Cloud9 bi s rezultatom 0-2 bio na začelju skupine s vrlo malim šansama za prolaz. Na radost mnogih fanova američke organizacije, to se nije dogodilo. Contractz je odigrao odličan meč na Ezrealu te se time djelomično iskupio za jučerašnji nastup protiv SKT T1. Cloud9 je cijeli meč gradio prednost, da bi ga prelomili uzevši Barona u 24. minuti. 
 
Šesti i posljednji meč dana bio je prava poslastica. Kineski prvak EDward Gaming protiv notornog SK Telecom T1. Kinezi su odlično započeli meč i pokušali iskoristiti pohlepnu timsku kompoziciju SKT-a. Funkcioniralo je odlično, Faker na midu nije imao mira, a samim time nije mogao pretočiti prednost na druge dijelove mape. Međutim, sve se promijenilo u treptaju oka. SKT pronalazi odličan team fight i okreće izgubljeni meč u svoju korist te upisuje svoju drugu pobjedu. 
 
EDward Gaming je pokazao da se protiv SK Telecom T1 može igrati, samo je ovoga puta egzekucija malo zaostala. Pogledajte nevjerojatan Shockwave najboljeg igrača na svijetu.
 

 
Natjecanje se nastavlja sutra, a prvi meč dana ponovo igra Team SoloMid, ovoga puta protiv Team WE. Sutra će ponovo na pozornicu izaći i naš Luka "PerkZ" Perković kada će njegov G2 Esports igrati protiv turskog prvaka 1907 Fenerbahčea. Za bilo kakve šanse za prolazak u drugu fazu natjecanja, G2 Esports sutra mora upisati prvu pobjedu. 
 
Sutra će na pozornicu ponovo izaći i SK Telecom T1 koji bi trebao upisati svoju treću pobjedu protiv ahq e-Sportsa i tako ostati na vrhu svoje skupine. Cloud9 će također sutra odigrati svoj treći meč, a protivnik je kineski prvak EDward Gaming, koji je danas pokazao odličnu igru protiv SKT T1.
 
Screenshot: YouTube

 >>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više