SLOVAČKA - HRVATSKA 0:4

Rekordno raspucana Hrvatska: Nikada nije ovako izbušila protivnika

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija sinoć je odigrala veličanstvenu utakmicu. Izabranici Zlatka Dalića pobijedili su u Trnavi domaćina Slovačku 4:0 golovima Vlašića, Perišića, Petkovića i Lovrena.

Zlatko Dalić je taktički nadigrao Slovake sjajnim presingom kroz cijelu utakmicu. Slovaci nisu mogli disati protiv sjajnog napada Hrvatske. Petković, Vlašić, Rebić i Perišić bili su zaduženi za razbijanje protivničkog napada, a Brozović i Modrić su zaustavljali svaki pokušaj kontre domaćina.

Da je Hrvatska odigrala savršenu utakmicu govori i ostvaren rekord broja udaraca prema golu. Viceprvaci svijeta sinoć su uputili čak 31 udarac prema golu Slovačke, što je prema dostupnim podacima koje imamo rekord u službenim utakmicama u posljednjih pet godina, no vrlo vjerojatno je to i rekord u povijesti hrvatske reprezentacije.

Najbliže 31 udarcu u posljednjih pet godina Hrvatska je bila u dvobojima protiv Engleske u polufinalu SP-a (22) i kvalifikacijama za Euro 2016. protiv Malte, također 22.


Zlatko Dalić je još jednom pokazao kakav je trenerski majstor. U najavama utakmice nije krio da će Hrvatska igrati napadački i stvarati presing. Slovaci jednostavno nisu imali odgovora za nevjerojatno napadačku Hrvatsku koja je u prvom dijelu pogodila dvije prečke (Brozović i Perišić), a zicere su imali Vida i Petković. U drugom dijelu Hrvatska nije pala, nego je krenula još jače, baš kako je Dominik Livaković izjavio nakon utakmice: "Čudesno smo odigrali. Pa mi smo išli 150 km/h."

Pročitajte više