Remek-djelo najefikasnijeg Srbina u povijesti za savršen hat-trick

Screenshot: Twitter

ALEKSANDAR MITROVIĆ (29), najbolji strijelac u povijesti Srbije s 57 golova u 85 nastupa za reprezentaciju, briljira otkako je prije dva mjeseca prešao u saudijski Al Hilal. Novi Neymarov klub za Mitrovića plaća Fulhamu odštetu od 53 milijuna eura. Zauzvrat je dobio golgetera koji perfektno nadoknađuje teško ozlijeđenu brazilsku zvijezdu.  

Mitrović je u pobjedi Al Hilala nad Mumbai Cityjem (6:0) u trećem kolu azijske Lige prvaka zabio tri gola. I to tako da je uspio ostvariti ono što se naziva "savršenim trikom": po jedan gol ljevicom, glavom i desnicom. Posljednji gol mu je remek-djelo jer ga je zabio akrobatskim letom i bacanjem ili škaricama. Fenomenalan učinak zaokružio je i jednom asistencijom.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MITROVIĆEVU GOLČINU

Mitrović je tako u zadnjih šest dana postigao čak šest golova za Srbiju i Al Hilal. U fantastičan niz krenuo je s dva gola protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Euro, nastavio jednim golom protiv Al Khaleeja u saudijskom prvenstvu te hat-trickom u spomenutoj utakmici azijskog LP-a. Mitrović je u prvih 12 utakmica za Al Hilal postigao 11 i namjestio 3 gola.

Al Hilal je vodeći u skupini sa sedam bodova, koliko ima i Navbahor Namangan. Nassaji Mazandaran ima tri boda, a Mumbai je bez bodova. Samo prvi u grupi ide u play-off Lige prvaka. Favorit za tu poziciju je momčad koja ima Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića, Kalidoua Koulibalyja, Rubena Nevesa, Malcoma... Al Hilalu su u saudijskoj ligi glavni konkurenti Ronaldov i Brozovićev Al Nassr i Benzemin Al Ittihad.

Pročitajte više