Remi Fiorentine i Napolija u derbiju za Europu. Pogledajte gol bivšeg igrača Dinama

Foto: Profimedia

U PRVOJ utakmici 37. kola talijanske Serie A nogometaši Fiorentine i Napolija su u Firenci odigrali 2:2. Bivši igrač Dinama Amir Rrahmani je u 8. minuti glavom postigao vodeći pogodak za Napoli, nakon ubačaja iz kuta Politana. Pogodak Rrahmanija pogledajte OVDJE.

Izjednačili su domaćini u 40. minuti lijepim golom Cristiana Biraghija iz slobodnog udarca. Samo dvije minute poslije Fiorentina je povela s 2:1, kad je M'Bala Nzola iskoristio veliku pogrešku u obrani gostiju. Konačnih 2:2 postavio je Hviča Kvaratškelija u 57. minuti prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Fiorentina je sa 54 boda iz 36 utakmica ostala na osmoj poziciji, a Napoli je s 52 boda i utakmicom više na devetom mjestu. Inter je sa 92 boda već odavno osigurao naslov prvaka Italije, a ispred drugoplasiranog Milana ima 18 bodova prednosti. Bologna i Juventus sa 67 bodova te Atalanta sa 63 boda drže mjesta koja donose plasman u Ligu prvaka. U subotu će Lecce ugostiti Atalantu (18 sati), a Torino je domaćin Milanu (20.45).

Pročitajte više