Remont Arsenala. Odlaze najveći promašaj ikad, zvijezda i još šest igrača

Foto: EPA

GRANIT XHAKA (30) na kraju sezone napušta Arsenal, objavio je Fabrizio Romano. Švicarski veznjak napušta londonski klub nakon sedam godina. Xhaka je u Arsenal stigao za 45 milijuna eura iz Borussije Mönchengladbach, a jedno je vrijeme bio i kapetan momčadi.

Nakon što se s Manchester Cityjem borio za naslov prvaka Premier lige, trener Arsenala Mikel Arteta dobit će financijsku podršku vlasnika kluba. Declan Rice, veznjak West Hama za kojeg će trebati platiti oko 100 milijuna eura, glavna je meta londonskog kluba. S obzirom na to da žele još novih igrača, morat će prodavati. Mirror, uz Xhaku, najavljuje odlazak još šestorice igrača.

Igrači koji će, prema Mirroru, napustiti Arsenal:

Granit Xhaka
Emile Smith Rowe
Reiss Nelson
Folarin Balogun
Nicolas Pepe
Cedric Soares
Pablo Mari

Emile Smith Rowe

Emile Smith Rowe (22) je ofenzivni vezni igrač, proizvod Arsenalove škole nogometa, za kojeg su postojala velika očekivanja, no ove sezone upisao je samo 226 minuta u svim natjecanjima. Aston Villa je pokazala interes za njime, a Transfermarkt ga procjenjuje na 38 milijuna eura.

Reiss Nelson

Reiss Nelson (23) je također Arsenalov talentirani krilni igrač kojem istječe ugovor na kraju sezone. Uzevši u obzir da ga još nije produljio, Mirror ističe kako je budućnost neizvjesna. Ove sezone ima 17 nastupa, uglavnom kao zamjena. Postigao je tri i asistirao za tri pogotka.

Folarin Balogun

Folarin Balogun (21) je treći polaznik klupske akademije, čiji ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine. Ove sezone nalazi se na posudbi u francuskom Reimsu, gdje igra fantastično, čemu svjedoči 20 postignutih pogodaka u 36 nastupa.

Mirror tvrdi kako je Milan zainteresiran za napadača s engleskim i američkim državljanstvom, kojeg Transfermarkt procjenjuje na 25 milijuna eura. Arsenal navodno traži i više od 30 milijuna te je mala vjerojatnost da će ostati u Arsenalu kada se ovog ljeta vrati.

Nicolas Pepe

Nicolas Pepe (27) je najskuplji igrač Arsenala ikad. Londonski vlasnici doveli su ga 2019. godine iz Lillea za 80 milijuna eura, no pokazalo se da je veliki promašaj jer nikad nije opravdao odštetu. Aktualnu sezonu proveo je na posudbi u Nici, za koju je kao krilni igrač zabio osam puta u 28 nastupa.

Arsenal neće nadoknaditi izgubljeni novac jer ga, primjerice, Transfermarkt procjenjuje na 22 milijuna eura. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2024. godine, pa bi ga Arsenal tim više želio prodati sada kako nagodinu ne bi otišao besplatno.

Cedric Soares

Cedric Soares (31) bio je na posudbi u Fulhamu, no ni ondje se nije naigrao kod trenera Marca Silve, već je upisao 12 nastupa. Portugalski branič stigao je u Arsenal 2020. iz Southamptona, prvo na posudbu, a zatim je prešao kao slobodan igrač. Ugovor mu istječe ovog ljeta i Transfermarkt ga procjenjuje na četiri milijuna eura.

Cedric Soares potpisan je s Fulhamom na privremenoj osnovi, ali se mučio da postane redovan pod vodstvom Marca Silve. Uz Arsenalovu krizu s ozljedama pretkraj sezone, njegova prisutnost u Arsenalu možda bi zapravo bila korisnija.

Pablo Mari

Pablo Mari (29) proveo je sezonu na posudbi u Monzi. Odlazak u talijanski klub ispostavio se kao dobra odluka, pa je već dogovorio i trajni prelazak iako mu ugovor s Arsenalom istječe iduće ljeto. Mirror piše kako će Arsenal zaraditi pet milijuna eura.

Pročitajte više