U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

RENOVA - HAJDUK 0:1 Mijo Caktaš zabio u Makedoniji, Hajduk ostaje u Europi

Grafika: Hajduk.hr

HAJDUK je u trećem pretkolu Europa lige. Splićani su u Skoplju golom Mije Caktaša iz 4. minute pobijedili makedonsku Renovu 1:0 i plasirali se u sljedeću rundu.

Hajduk je promašio niz velikih šansi, a neke od njih su bili ziceri, ali i jedan gol je bio dovoljan za prolaz.

U nastavku je Renova bila puno bolja i opasnija. Hajduk je prestao igrati i u finišu utakmice panično se branio protiv skromnog domaćina.

Hajduk će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz susreta Neftči - Galatasaray, koji se igra od 18 sati.

Hajduk je jedva preživio Skoplje

Na paklenoj vrućini Skoplja Hajduk je opasno visio protiv skromnog rivala. U završnici utakmice igrala se viktorija pred vratima Posavca, obrana Bilih u panici je izbijala loptu, a Renova je imala nekoliko odličnih šansi. Ipak, Hajduk je preživio i ide dalje.

Početak je slutio da će ova utakmica biti šetnja za Splićane. Tek što je počelo, gosti su poveli. Igrala se 4. minuta kad se Jairo domogao lopte na desnom krilu te ubacio na peterac domaćih gdje je Mijo Caktaš bio sam kao duh i glavom rutinski zabio za 1:0.

Fantastičan početak, rano vodstvo, promašeni ziceri i onda veliki pad Splićana

Hajduk je nakon toga imao nekoliko zicera i nevjerojatno je da Splićani nisu već u prvom dijelu riješili pitanje pobjednika. Samo pet minuta potom Gyurcso se našao sam oči u oči s vratarom Renove, no umjesto da poveća prednost, njegov mlaki udarac Velii je uspio zaustaviti. Domaći vratar istaknuo se i u 25. minuti kada je dobar pokušaj Diamantakosa iz poluvoleja sa 16 metara uspio odbiti u korner.

Kontroverzna situacija dogodila se u 30. minuti. Tada su u domaćem petercu ostali ležati Gyurcso i Velii, na usporenoj snimci se vidjelo kako je Velii Hajdukovog napadača udario šakom u glavu, no neuvjerljivi portugalski sudac Pinheiro je dosudio prekršaj u napadu.

Jedinu prijetnju po gol Hajduka u prvom poluvremenu domaći su složili u 37. minuti, ali udarac Shale prohujao je pored vratnice.

Hajduk je i početkom nastavka imao odličnu priliku za povećanje prednosti. Gyurcso je pronašao Jaira u kaznenom prostoru Renove, no Brazilac je promašio loptu.

U 69. minuti oba su sastava imala po veliku priliku - prvo je Gavazaj bio neprecizan u pokušaju za izjednačenje, dok je u protunapadu Hajduka Diamantakos izbio sam pred Veliija, koji mu se bacio u noge. Došlo je do kontakta između napadača Hajduka i vratara Renove, ali Pinheiro ponovno nije dosudio kazneni udarac za Hajduk.

Panika u posljednjih 15 minuta

Tako je splitski sastav u samu završnicu ušao samo s golom prednosti. Domaći su u posljednjih 15-ak minuta uspjeli napraviti pritisak, no niti jedan od njihovih pokušaja nije išao u okvir gola. Prštalo je oko Posavca; Shala, Gavazaj i Ramadani imali su jako dobre prilike, ali nisu uspjeli zabiti i Splićani su preživjeli.

RENOVA - HAJDUK 0:1

STRIJELAC: 0:1 Caktaš (4)

SUDAC: Pinheiro (Portugal)

RENOVA: Velii - Fetai (Muharem, 46), Miškovski, Dželil, Shala - Sadiki (Veliu, 73), Gavazaj; Velija, Gafuri, Shefiti - Ramadani (Jašaroski, 89)

HAJDUK: Posavec - Todorović, Vušković, Mujakić, Čolina - Nejašmić (Atanasov, 77), Caktaš, Jurić - Jairo (Jakoliš, 82), Diamantakos, Gyurcso (Dolček, 66)

Profil Renove

Grafika: Sofascore za IndexSport

Germania ponudu pogledaj ovdje.

 

Pročitajte više