HRT-ovca "ubili" komentarima jer je prodavao patetiku i lešinario nad Srnom i navijačima

Foto: HRT, screenshot / Facebook, Dalmatinski portal 

"VIJESTI govore da za vrijeme utakmice gledaju kulinarske emisije, a na čiovskom je mostu čak izvješen transparent s natpisom "Sve izgubili dabogda". Nažalost kapetan reprezentacije, inače rodom iz Metkovića i dijela karijere provedene u Hajduku, jučer je izgubio oca koji je preminuo od borbe s neizlječivom bolesti. Dariju Srni koji je u tim trenucima svoje suigrače vodio do pobjede i njegovoj obitelji upućujemo iskrene izraze sućuti, a te, ajmo reći, navijače pitamo što vam je to trebalo?", napisao je to u kolumni na stranicama HRT-a radio reporter Krešimir Gotlin.

U jednom od uzaludnijih tekstova na netu u posljednje vrijeme novinar s državne dalekovidnice pokušao je objasniti uzroke frustracija navijača i građana Hrvatske, pa se u istom pasusu izlešinario nad tragedijom Darija Srne kojem je tijekom Eura preminuo otac. Sudeći po tekstu HRT-ovog analitičara poveznica tih situacija je mjesto radnje: Srna je igrao u splitskom Hajduku, a transparent protiv reprezentacije izvješen je na Čiovu. Očito dovoljno blizu da padne gnjusna usporedba.

Iskoristiti obiteljsku tragediju za obračun s navijačima koji ne podržavaju reprezentaciju Mamića i Šukera, i k tome se osjećati "preplavljeno emocijama", težak je neukus reportera i njegovih šefova, plasiran uz još neukusniji pravopis za stranice nacionalne televizije. 

"Luka Modrić sigurno zna što mu je trebalo jučer igrati za svoju reprezentaciju i postići pobjedonosni gol, a mogao je čovjek sa svojim milijunima i titulom europskog klupskog prvaka uživati u nekom mondenom ljetovalištu, a ne svakodnevno trenirati. I Vedran Čorluka sigurno zna što mu je jučer trebalo igrati za reprezentaciju i izgubiti prilično krvi premotane glave pet puta vraćajući se u susret. Na "sivu ruku" nisu se žalili ni ostali naši sjajni reprezentativci mahom iz velikih europskih klubova", u vrtlogu emocija HRT-ov izvjestitelj privatizirao je eter zbog privatizirane reprezentacije, no licemjerje su prepoznali pretplatnici haračke televizije i zasuli ga komentarima. 

Pročitajte više