Rukomet

Reprezentacija BiH gostuje Njemačkoj sa samo 11 rukometaša

Foto: EPA

RUKOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 16:15 sati gostuje Njemačkoj u 1. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a izbornik Bilal Šuman može računati na samo 11 igrača.

Benjamin Burić, Alen Ovčina, Srđan Predragović, Nikola Prce, Igor Mandić, Ivan Karačić, Ajdin Zahirović, Mirko Herceg, Haso Ćosić, Luka Perić i Gafar Hadžiomerović će predstavljati BiH.

Zbog pozitivnih testova na koronavirus, ali i izolacije, na pripreme je stiglo samo 14 rukometaša, a čak trojica su u Sarajevu otpala zbog pozitivnih testova, piše Klix.ba.

Rukometni savez BiH je od Europske rukometne federacije (EHF) zatražio odgodu utakmice, ali dobili su negativan odgovor.

"Moramo igrati bez obzira na sve stvari koje se dešavaju oko nas. Imali smo 35 igrača, a na kraju smo ostali na broju od 11 igrača. Znamo da je to nedovoljno, međutim odluka je takva kakva jeste. Svjesni smo da tu ima novih igrača, da tu ima igrača koji nikad nisu igrali zajedno u obrani, ali borit ćemo se", kazao je izbornik Šuman.

Ni Nijemci nisu bez problema prouzrokovanih koronavirusom, ali oni i one najvažnije igrače koji su otpali, poput golmana Andreasa Wolffa, mogu zamijeniti a da se to mnogo ne odrazi na igru.

U kvalifikacijskoj skupini 2 se nalaze i selekcije Austrije i Estonije. Plasman na Europsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. siječnja 2022. godine osigurat će po dvije prvoplasirane te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacijskih skupina.

Pročitajte više