Reprezentacija Južne Koreje ponovno je osvojila Overwatch World Cup

Foto: Blizzard

IZNENAĐENJA su izostala na završnici Overwatch World Cupa koji se prošlog vikenda igrao u sklopu BlizzCona. Reprezentacija Južne Koreje uvjerljivo je slavila protiv Kanade te tako osigurala svoj drugi trofej svjetskih prvaka. 

Blizzard je drugo izdanje Overwatch World Cupa najavio još krajem ožujka, a osam mjeseci kasnije dobili smo i pobjednika. Reprezentacija Južne Koreje potvrdila je kako je za klasu bolja od svih ostalih te bez većih problema osvojila natjecanje.
 
U finalu ih je dočekala reprezentacija Kanade, koja je prije toga slavila protiv dvije vrlo jake reprezentacije, Ujedinjenog Kraljevstva i Švedske. Međutim, Kanađani kao ni ostale reprezentacije nisu bili dorasli Južnoj Koreji te su u finali izgubili rezultatom 4-1. U borbi za treće mjesto Švedska je porazili Francusku. 
 
Nije to bilo izričito napeto finale jer je Južna Koreja ubrzo povela s pobjedama na tri mape, Oasis, King's Row i Hanamura, tek da bi Kanada uzvratila na Junkertownu. Iduća mapa bila je Numbani, Južna Koreja je odlično odigrala napad, ali Kanada također uspijeva završiti mapu na vrijeme, samo da bi izgubila u produžecima. Yeon-oh "Fl0w3R" Hwang i Ryu "Ryujehong" Je-hong odigrali su odlično finale i Kanađani su im teško mogli parirati. Za najboljeg igrača turnira izglasan je Kanađanin Felix "xQc" Lengyel, igrač tima Dallas Fuel.
 
Svi zaljubljenici u Overwatch esport sada željno iščekuju početak Overwatch League. Blizzard je na BlizzConu pojasnio kako će liga točno izgledati, kao i kada će se igrati mečevi. Ekshibicijski mečevi počet će 6. prosinca, a liga će službeno krenuti 10. siječnja.
 

Pročitajte više