Reprezentativci odletjeli u Minsk: Znamo što nas čeka, no vraćamo se s tri boda

SLAVEN BILIĆ je poveo svoju momčad na ključnu utakmicu za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentativci su se okupili tek jučer, a prema njihovim izjavama znaju da ih u Bjelorusiji čeka težak posao. No, uvjereni su u tri boda i nastavak nadanja da ćemo se dokopati SP-a u Južnoj Africi.

Mandžukić: Iskoristit ću priliku

Mario Mandžukić se nada prilici i kaže da će je objeručke prihvatiti.

"Očekujem da se vratimo iz Bjelorusije s tri boda i ako dobijem priliku znam da ću je iskoristiti", rekao je prije polijetanja zrakoplova iz zagrebačke zračne luke dodavši:

"Znamo tko je njihov glavni igrač, a ostale će nam detalje izbornik reći. Ponavljam, ako budemo pravi, osvojit ćemo tri boda."

Eduardo: Zaboravio sam na Arsenal, samo mislim na Bjelorusiju

Lijepo je bilo vidjeti ponovno i Eduarda da Silvu.

"Svaku utakmicu moramo pobijediti, ali to je tako u nogometu. To je sport koji ne oprašta kad malo zakažeš. Moramo biti koncentrirani i ako budemo pravi, onda ćemo se vratiti s tri boda", rekao nam je Dudu i dodao par riječi o situaciju u klubu:

"Već sam malo zaboravio na Arsenal, sada sam koncentriran na Bjelorusiju. Nakon toga će početi prvenstvo u Premiershipu. Mi očekujemo da ćemo biti prvaci. Kako će biti nama teško, tako će i drugima biti. Tu su Manchester, Chelsea, Liverpool..."

Rakitić: Znamo kakva je situacija

I Ivan Rakitić je optimist.

"Svi znamo do kuda je došlo. Idemo u Minsk po tri boda. Sve ostalo je nebitno za nas. Znamo što nas čeka. Samo su bitna ta tri boda."

No, ipak zna da su u izuzetno teškoj situaciji.

"Mi znamo kakva je situacija u ovom trenutku. Samo nas tri boda mogu dovest do Svjetskog prvenstva. Toga smo svjesni, razgovaramo o tome. No, atmosfera u momčadi je uvijek fenomenalna. Imamo kvalitetu i do kraja ćemo pobijediti sve utakmice", objasnio je Rakitić dodavši par riječi o povratku Eduarda u momčad.

"Svjesni smo što je Eduardo znači za nas i što će opet značiti. Siguran sam da će puno pomoći ovoj momčadi. Bitno je da smo kompletni i da dobro odigramo ovu utakmicu."

Rezervirani Jurić

Neobično rezerviran bio je Ivan Jurić. Vjerojatno je naučio lekciju od prošli put, a sigurno da ga je dočekala i Bilićeva bukvica.

"Ovo je odlučujuća utakmica. Očekujem dobru predstavu i pobjedu. To je jedini način koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo. U ovom trenutku je najbitnija pobjeda, nije bitno tko će igrati", izjavio je Jurić dodavši:

"Tek smo se jučer okupili. Mislim da je sve u  redu. Cijeli istočni nogomet je jako napredovao. Oni imaju šanse za Svjetsko prvenstvo i naravno da se radi o dobroj reprezentaciji."

Pranjić: Ja sam asistirao, Ivica je zabio

Pranjić nam je bio zanimljiv i zbog sjajnog otvaranja sezone u Bayernu.

"Ja sam asistirao, Ivica je zabio. Nije moglo ispasti bolje. Samo nam je žao što na koncu nismo uspjeli pobijediti. Nas dvojica smo odigrali dosta dobro, što je pozitivno."

Leko: Vjerojatno odlazim iz Monaca

Jerko Leko je bio najraspoloženiji za davanje izjava.

"Svi znamo što nam znači ova utakmica, idemo to dobiti. Onda smo na drugoj poziciji pa ćemo vidjeti. Tada bi imali Bjelorusiju doma i Englesku u gostima. Borit ćemo se do kraja", objasnio je Leko dodavši:

"Večeras imamo trening, također i sutra. Gledat ćemo neke snimke, već smo pogledali utakmicu protiv Ukrajine kada su izgubili 2:1. Sve je na nama, zapravo. Moramo loše rezultate ispraviti ovom pobjedom."

Veznjak Monaca priznaje da su pokvarili dobar dojam iz prošlih kvalifikacija za Euro.

"Pokvarili smo dojam iz prošlih kvalifikacija, no nismo niti mislili da će ići kao onda. Tada nas je išlo, imali smo i dosta sreće. Sada je možda mala kriza. Ipak, smatram da nema krize u igri i glavama, gore ćemo pokazati da se vraćamo."

Bivšem Dinamovcu ne ide bajno niti u klubu.

"Moj status je status quo. Čekamo, imam neke kombinacije. Stavljeni smo u drugi plan, oni čekaju da ćemo naći klubove, hoće nas isforsirati da odemo tako da mogu zaraditi. Ima previše veznih igrača, Nikola i ja smo stavljeni na transfer listu. Vjerujem da neću ostati gore. Dinamo je uvijek opcija, ali mislim da ne ove godine."

Pročitajte više