Reuters: Hoće li hrvatska reprezentacija nadmašiti Ivaniševića?

HRVATSKI vratar Tomo Butina želi nadmašiti Gorana Ivaniševića i slomiti srca engleskih navijača u odlučujućem dvoboju za plasman u četvrtfinale Eura, piše Reuters, te dodaje kako u posljednjem kolu B skupine Hrvatska treba pobjedu, a Engleskoj je za prolaz dalje dovoljan i remi.

Ivanišević je na Wimbledonu 2001. godine bio autsajder, a u polufinalu je pobijedio englesku nadu Tima Henmana, a cijela je Hrvatska tada slavila, prisjeća se novinar Reutersa.

"Ivanišević je bio tenisač, a u jednom trenutku je postao nacionalni heroj. Ako mi pobijedimo Engleze imat ćemo 11, a možda i 25 heroja“, rekao je Butina koji je u susretu protiv Francuske imao nekoliko fenomenalnih obrana.

"Mi smo ponosan narod i ne želimo pobijediti Hrvatsku samo zbog nas nego i zbog milijun Hrvata koji nas gledaju kod kuće i onih 10.000 koju su tu u Portugalu uz nas“, rekao je Butina.

Reuters navodi kako je Butina priznao da je njegova greška koštala Hrvatsku pobjede nad Francuskom. Možda je Butina i mogao bolje reagirati, no, zaista ne znamo tko Butinu smatra krivim za pogodak Trezegueta koji je "naletio" na nepreciznu povratnu loptu Tudora.

"Engleska je jedna od tri najjače reprezentacije na svijetu, pogotovo kada igra na stadionu na kojem će ih bodriti tri četvrtine od ukupnog broja navijača. Za njih će to biti domaća utakmica“, rekao je Tomo i dodao kako su Englezi favoriti.

"Protiv Francuza smo igrali vrlo dobro i mislim da svi možemo pogledati sebi u oči i u oči naših navijača s ponosom. S nama se nikad ne zna, sve je moguće s hrvatskom reprezentacijom, sigurno je samo da smo iznimo motivirani kada igramo protiv velikih momčadi. Možda momčad nije ni blizu kao ona iz ´98., nemamo zvijezde kao što smo ih imali tada, ali zato sada igramo jedan za drugog“, rekao je Butina i dodao kako smatra da je najopasniji engleski igrač Steven Gerrad kojeg smatra jednim od najboljih veznjaka na svijetu.

"Rooney je vrlo impresivan. Dobro puca i zna s loptom, ali samo jedan igrač ne znači puno. Mislim da je Gerrard najbolji engleski igrač. Trenutno je on jedan od najboljih veznih igrača na svijetu", zaključio je Tomo Butina, koji je priliku dobio nakon ozljede Stipe Pletikose.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.