Richarlison nakon gola Korejcima zaplesao s legendarnim Ronaldom

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJA Brazila odigrala je svoju najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru i s uvjerljivih 4:1 izbacila Južnu Koreju u osmini finala. Titeovi izabranici tako su izborili četvrtfinale u kojem će u petak 9. prosinca igrati protiv Hrvatske. 

Treći gol Brazila protiv Korejaca i ujedno jedan od najljepših na turniru postigao je 25-godišnji napadač Tottenhama Richarlison, kojemu je to bio treći gol na turniru nakon što je u prvom kolu grupne faze dva puta tresao mrežu Srbima. Kao i sve ostale brazilske golove, svoj je proslavio karakterističnim plesom. 

Richarlison je izveo tzv. golublji ples, koji je svojim hitom popularizirao brazilski bend Os Perseguidores, a u kojem mu se osim suigrača pridružio i izbornik Tite. Nakon utakmice, aktualna devetka brazilske reprezentacija našla se u društvu s legendarnim "R9", odnosno Ronaldom Nazariom, kojeg je podučio svom plesu. 

"Pravi" Ronaldo utakmicu je pratio u društvu drugih brazilskih legendi Rivalda, Cafua i Roberta Carlosa. Ronaldo je bio dio reprezentacije koja je 2002. osvojila peti i posljednji brazilski naslov svjetskih prvaka. Do tog uspjeha ekipu je predvodio kao najbolji strijelac turnira.

 

Pročitajte više