Riječani o kazni Grezdi: Ne zaslužuje komentar, čestitamo onima koji su je donijeli

Foto: nk-rijeka.hr

IVAN MANCE, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka, komentirao je odluku Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza koja je Erosa Grezdu, nogometaša Osijeka, kaznila s četiri utakmice zabrane nastupa nakon fizičkog napada i udaranja Antonija Čolaka, napadača Rijeke.

Podsjetimo, incident se dogodio nakon utakmice polufinala Kupa Hrvatske Rijeka - Osijek odigrane u nedjelju, 31. svibnja, na stadionu HNK Rijeka.

> Objavljena snimka okršaja ispred stadiona i kako Grezda udara Čolaka

Mance: Kazna je takva da je ne vrijedi komentirati

"Kazna je takva da ne zavrjeđuje nikakav komentar. Čestitamo uključenima u njeno donošenje jer je prekrasan primjer svima u društvu i sportu, a pogotovo djeci i mladima koji se bave nogometom i kojima su igrači Prve HNL uzori", rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka.

Pregledom snimki utvrdili da Čolak prije, tijekom i poslije utakmice nije bio u kontaktu s Grezdom, što znači da ga nije vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

"Pregledom snimke utakmice s TV-a, kamerom koja snima širokim kutem pod kojim se vidi cijeli teren devedeset minuta te svih sigurnosnih kamera koje su u tunelu i hodnicima stadiona, utvrdili smo ono što su svi već i znali, a to je da Grezda i Čolak niti jednom nisu bili u kontaktu niti su razmijenili niti jednu riječ, a kamoli uvredu te da je do udaranja došlo bez ikakvog povoda. 

U svakom slučaju što se nas kao kluba tiče, ta stvar je iza nas i okrenuti smo isključivo utakmicama pred nama", zaključio je Ivan Mance.

Pročitajte više