Riječkog trećeligaša gledalo više navijača nego Osijek i Rijeku zajedno

Foto: Facebook

DALEKO od pozornosti hrvatske nogometne javnosti, ali u fokusu lokalnih ljubitelja nogometa riječki NK Orijent 1919 u 3. HNL Zapad piše, koliko god to izlizano zvučalo, jednu lijepu nogometnu priču.

Na subotnjoj utakmici protiv Dubrave na Krimeji se nastiskalo 1000 gledatelja koji su gledali remi svoje momčadi protiv Dubrave. To je najveća posjeta ove sezone na stadionu Orijenta, no ni na jednoj od ovosezonskih domaćih utakmica nije bilo manje od 600 gledatelja. Iako to nisu velike brojke, za hrvatske prilike stadion na Krimeji je - Anfield.

Usporedbe radi, u petak je utakmicu Intera i Rijeke (1:2) u 1. HNL gledalo 634 gledatelja, a samo 225 navijača je u subotu na Kranjčevićevoj svjedočio preokretu Osijeka protiv Rudeša (1:4). Više gledatelja nego u Kranjčevićevoj bilo je čak i na lokalnom derbiju četvrtoligaša Borca i Grobničana u Rijeci koje je gledao 251 gledatelj.

Orijent u ovoj sezoni slavi 100 godina kluba, a njegov stadion je puno više od mjesta na kojem se odigravaju samo nogometne utakmice. Iako momčad ne igra spektakularno, tribine su sve punije, posebni gosti su klupske legende, a većina navijača se nakon utakmice zabavlja na trećem poluvremenu u obližnjem kafiću.

Pročitajte više