Rijeka dovodi bivšeg najboljeg strijelca HNL-a. Nekad je plaćen 7 milijuna eura

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MIRKO MARIĆ (28) iz Monze dolazi na posudbu u Rijeku do kraja sezone, tvrde Calciomercato, MBNews i PianetaSerieB. Talijanski mediji ističu kako je posao dogovoren te samo predstoji službena objava o povratku hrvatskog napadača u SuperSport HNL. Bivši napadač Osijeka igra u statusu rezerve te je u ovoj sezoni na terenu proveo tek 281 minutu u deset ligaških utakmica i zabio jedan gol. 

Trener Raffaele Palladino na Marića ne računa ozbiljno, što znači da ga je otpisao, premda mu ugovor vrijedi do 2026. godine. Marić prema Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura. U karijeri je nastupao za Široki Brijeg, Dinamo, Lokomotivu, Videoton, Osijek, Monzu i Crotone. 

Podsjetimo, talijanski insajder Nicolo Schira nedavno je pisao da je Monza otpisala Marića.

Monza je Marića platila sedam milijuna eura

U Monzu je stigao iz Osijeka u ljeto 2020. za sedam milijuna eura. Sezonu prije toga je s 20 golova bio na vrhu ljestvice strijelaca HNL-a uz Antonija Čolaka i Miju Caktaša, no titula najboljeg strijelca službeno je pripala Čolaku jer je odigrao najmanje minuta.

U prvoj sezoni u Monzi Marić je razočarao te je zabio tek dva gola u 21 nastupu u drugoj talijanskoj ligi. Iduće sezone bio je na posudbi u Crotoneu i postigao 11 pogodaka u 36 nastupa. Prošle sezone vratio se u Monzu, a sad bi je ponovno trebao napustiti.

Marić će biti prvi igrač koji je ove zime stigao u Rijeku?

Rijeka se nalazi na prvom mjestu hrvatskog prvenstva s 41 bodom, koliko ima i Hajduk. Dinamo je treći s četiri boda manje i utakmicom manje. Rijeka u zimskom prijelaznom roku dosad nije dovela nijednog igrača, dok su Dinamo i Hajduk potpisali nekoliko novih imena potrebnih za borbu za naslov prvaka.

Pročitajte više