HNL

RIJEKA - GORICA 1:3 Prvi Bišćanov poraz, Gorica pobjegla Hajduku

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U PRVOJ domaćoj utakmici u proljetnom dijelu sezone Rijeka je ugostila Goricu i izgubila 1:3 u sklopu 19. kola Prve HNL. Nakon remija u Koprivnici protiv Slavena (1:1) u zaostaloj utakmici jesenskog dijela, Riječani su desetkovani ozljedama i kartoniranim igračima porazom otvorili nastavak sezone.

Bio je ovo i prvi poraz Igora Bišćana na klupi Rijeke u 11 utakmica koliko je dosad vodio momčad s Rujevice, u kojima je upisao osam pobjeda i dva remija.

Iako je Maxwell Acosty doveo Riječane u vodstvo već u šestoj minuti utakmice, a potom i dvaput tresao gredu protivničkog gola, Gorica je do poluvremena poravnala iz penala zahvaljujući Lukaszu Zwolinskom, a onda u nastavku došla i do impresivne pobjede. Matija Dvorneković je preokret započeo u 57. minuti, a Kristijan Lovrić ga je dovršio četiri minute prije kraja i zapečatio sjajnu gostujuću pobjedu ekipe Sergeja Jakirovića na Rujevici.

Gorica je sada smanjila zaostatak za četvrtom Rijekom na svega četiri boda i tako zakomplicirala stvari Hajduku u borbi za europska mjesta. Splićani su ranije danas slavili u Osijeku 0:1 i nadali se pobjedi Rijeke. To se nije dogodilo i Hajduk sada za Goricom zaostaje četiri boda, dok mu Rijeka, koja drži posljednje europsko mjesto, bježi osam bodova.

HNK Rijeka - HNK Gorica Rezultati uživo

Ozljede su Rijeci uzele danak

Trener Rijeke Igor Bišćan bio je prisiljen improvizirati po pitanju početnog sastava uoči prvog domaćinstva u nastavku sezone. Zbog kartona nije mogao računati na Čolaka i Punčeca, a zbog ozljeda na Gorgona, Pavelića i Raspopovića. Na posljednjem treningu ozlijedio se i Brazilac Heber koji je kartone odradio prošle srijede pa stoga nije nastupio protiv Gorice. Njegovo mjesto popunio je Jakov Puljić, dok je na poziciji desnog beka igrao Luka Capan, inače stoper i veznjak po vokaciji.

Činilo se isprva da ništa od gore navedenog nije pogodilo Rijeku. Bili su bolji suparnik u prvom dijelu, nanizali mnogo šansi, ali su malo toga realizirali.

Acosty zabio rano pa onda dvaput pogađao gredu

U šestoj minuti Maxwell Acosty je iskoristio ubačaj Mamića s lijeve strane i uz pomoć nespretnosti gostujućeg vratara Kahline zatresao mrežu za rano vodstvo.

Tamnoputi napadač Rijeke je svojim udarcima glavom predstavljao pravu napast. U 13. minuti Pavičić je donio loptu u kazneni prostor i odigrao na bok za Kvržića. Uslijedio je ubačaj, Acosty je pucao glavom, lopta je letjela u visokom luku te se od grede odbila nazad u travnjak.

Samo tri minute kasnije Puljić je izveo slobodan udarac, loptu je u kaznenom prostoru smirio Kvržić i lijepo je ubacio. Još jednom Acosty je lijepo pucao glavom, ali i ovoga puta lopta je okrznula okvir vrata.

Sergej Jakirović mogao je biti itekako zadovoljan predstavljenim od strane njegove ekipe u prvom poluvremenu. Gorica se na Rujevicu nije došla braniti nego nadigravati, što joj je i uspijevalo gotovo cijelu utakmicu, a na kraju joj se i isplatilo. U 18. minuti Joey Suk je tukao nakon ubačaja iz kuta, a Mamić je morao čistiti s gol-linije.

Puljićevi neobjašnjivi promašaji koje su Goričani naplatili

Gosti su u 30. minuti izjednačili i šokirali Rujevicu. Čabraja je s lijeve strane ušao u kazneni prostor. Župarić ga je pratio i nakon kontakta nogometaš Gorice je pao pa je sudac Dario Bel opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Lukasz Zwolinski - 1:1.

Nevjerojatnu šansu propustio je pred odlazak na odmor Jakov Puljić. U 41. minuti sve mu je bilo servirano, ali je sa sedam metara uputio mlak udarac koji je bio lak zadatak za vratara Kahlinu.

U nastavku je sve bilo gotovo vrlo brzo. Gorica je preokrenula u 57. minuti i povela 1:2. Mitchedslishvili je ubacio s desne strane, a Matija Dvorneković dočekao ubačaj i skrenuo loptu pokraj nemoćnog Sluge. Jakov Puljić nastavio je neobjašnjivo promašivati i u nastavku pa je u 66. minuti propustio vratiti stvari na početak. To su gosti iz Gorice kaznili pred sam kraj utakmice.

U 86. minuti Kristijan Lovrić završio je brzu akciju i kontru Gorice te poentirao za slavlje gostiju na Rujevici.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više