HNL

RIJEKA - HAJDUK 0:1 Kalinić u zadnjoj sekundi obranio penal i donio Hajduku pobjedu

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

HAJDUK je pobijedio Rijeku 1:0 u 23. kolu 1. HNL-a golom Umuta Nayira iz 71. minute. Junak Splićana na Rujevici bio je razigrani povratnik Marko Livaja koji je podijelio nekoliko odličnih lopti. Naposljetku, Nayir je jednu uspio pretvoriti u gol vrijedan tri boda kojim se Hajduk približio Rijeci u borbi za četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

U posljednjoj sekundi Lovre Kalinić skinuo je penal Franku Andrijaševiću. Kalinić se bacio dolje desno gdje je Andrijašević pucao i tako donio pobjedu gostima.

Paolo Tramezzani od prve je minute gurnuo veznjaka Marca Fossatija i Marka Livaju. Baš je povratnik Livaja sjajnim dodavanjem u 51. sekundi rasporio domaću obranu i u stopostotnu šansu gurnuo Umuta Nayira.

Hajduk je mogao povesti u 51. sekundi, Livaja krenuo sjajno

Turčin je izašao sam na Ivana Nevistića i pokušao lob udarcem poentirati, međutim, to je završilo preko gola. Hajduk je započeo visokim presingom i Rijeci je trebalo više od deset minuta da vrati ravnotežu. 

Armada je s obližnjeg brda pratila utakmicu, a Rijeka se kroz prvo poluvrijeme počela dizati. Pokušavali su slabim udarcima Stjepana Lončara, jednom je zaprijetio Danijel Štefulj, no sve je to lako branio Lovre Kalinić.

U 43. minuti Hajduku je poništen gol. Livaja je ometao Nevistića nakon što je golman Rijeke uhvatio udarac Fossatija iz prekida s lijeve strane. Iako je Nayir ugurao loptu u mrežu, od gola nije bilo ništa, prema odluci suca Damira Batinića uz pomoć VAR tehnologije.

Rijeka zaprijetila preko Yatekea, Kalinić raspoložen

Rijeka je u 51. minuti imala lijepu šansu preko Sterlinga Yatekea. Njega je dobro poslužio Štefulj s lijeve strane, Yateke je šutirao glavom iz blizine, ali nedovoljno dobro da savlada Hajdukovog kapetana.

U 61. minuti Tramezzani uvodi još jednog debitanta, Šveđanina Alexandera Kačaniklića. Hajduk se potom razigrao i opasno zaprijetio. Kačaniklić je dobio loptu od Livaje i tukao s lijeve strane, no Nevistić je to obranio. Dvije minute kasnije Umut je ponovno poentirao, ali i ovaj put VAR je poništio gol jer je tijekom primanja lopte turski napadač bio u zaleđu.

Hajdukove prinove režirale gol za tri boda u derbiju

Hajduk je poveo u 71. minuti golom Nayira. Konačno je Turčin izbjegao zaleđe i ovaj put iskoristio lijepo dodavanje Livaje. Livaja i Kačaniklić su duplim pasom stvorili situaciju iz koje je Livaja gurnuo loptu u prostor Umutu, koji uspio savladati Nevistića za vodstvo Splićana.

Rijeka je u posljednjim trenucima imala opasan udarac Roberta Murića. Kalinić je morao intervenirati i spašavati Hajduk od primljenog gola.

U posljednjim sekundama Franko Andrijašević imao je penal, no Lovre Kalinić u 95. minuti postaje veliki Hajdukov junak. Batinić se konzultirao s VAR-om i to je potrajalo malo duže. Prethodno je lopta u ruku pogodila Ivana Dolčeka.

Hajduk 6. ožujka dočekuje Varaždin, a Rijeka dan kasnije gostuje kod Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Pročitajte više