JADRANSKI DERBI

RIJEKA - HAJDUK 1:1 Hajduk u drugom dijelu golčinom zabio za remi i prvo mjesto

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

VELIKI derbi osmog kola Prve HNL između Rijeke i Hajduka završen je 1:1 na Rujevici. Rijeka je vodila golom Franka Andrijaševića od 32. minute, koji je potom pogodio gredu, a Halilović vratnicu u drugom poluvremenu. Međutim, Splićani su sve to preživjeli i na kraju preko mladog Tonija Teklića u 77. minuti stigli do boda i prvog mjesta na ljestvici, unatoč istom broju bodova s Dinamom, koji ima i utakmicu manje. 

>>> Bišćan: Tužni smo i razočarani

>>> Burić: Remi je zaslužen. Veselim se zbog gola Teklića

>>> Franko Andrijašević zabio golčinu Hajduku i nije je želio slaviti

>>> Andrijašević: Ne znam što nam se dogodilo u drugom poluvremenu

>>> Armada bojkotirala derbi, Torcida u crnom vrijeđala novinare i Srbe

>>> VIDEO Torcida Andrijaševiću: Franko, Srbine, čakija ti ne gine

Jadranski derbi krenuo je žestoko. Obje momčadi igrale su u visokom ritmu te s loptom u nogama prvih 15 minuta tražile igru prema naprijed. No onda je otkucala 10. minuta i Rijeka je tom prilikom malo uplašila Splićane.

Andrijašević zabio pa pogodio gredu

Halilović je ubacio iz kornera, nakon čega je blokiran Župarićev udarac, ali je lopta potom stigla do Acostyja. Opalio je iz okreta, a lopta je prošla malo pored lijeve vratnice. Bio je to znak za domaće da krenu po pogodak, a on je stigao u 32. minuti.

Lončar je s lijeve strane poslao dugu loptu u šesnaesterac, a Andrijašević majstorski i precizno glavom pogodio donji lijevi kut. Bio je golman Hajduka Posavec na toj lopti, ali je ona savršeno prošla i od lijeve vratnice završila u mreži za oduševljenje na Rujevici. 

To je šesti gol povratnika u hrvatski nogomet u 10. utakmici protiv Hajduka. Ipak, Andrijašević nije slavio pogodak iz poštovanja prema splitskom klubu čiji je bio član od omladinske škole 2001. pa sve do prve momčadi i 2014. kada je otišao u Dinamo. 

Primljeni gol šokirao je Hajduk, koji je šest minuta kasnije samo pukom srećom preživio već viđenih 2:0. Acosty je s desne strane dodao loptu do Andrijaševića, a on iz okreta opalio iz srca šesnaesterca i zatresao gredu.

Nisu se Splićani uspjeli konsolidirati ni do kraja prvog poluvremena, a u prvoj minuti sudačke nadoknade Andrijašević je ubacio s desne strane šesnaesterca za natrčalog Halilovića, čiji je projektil pogodio igrača gostiju, inače bi vrlo vjerojatno pocijepao mrežu.  

Hajduk se otvorio, a Halilović pogodio vratnicu

Kako god, Hajduk je preživio prvi dio sa samo golom minusa, ali ni u nastavku nije bio puno aktivniji prema naprijed. Ipak, Jurić se sjajno u primanju oslobodio protivničkog igrača u 55. minuti, ali je loše po zemlji šutirao, pa je Prskalo uhvatio loptu bez problema. Pokušavala je Burićeva momčad pronaći put do izjednačenja te se sve više otvarala, a to je umalo kaznio u 67. minuti odlični Halilović večeras.

Sjajno je igrač Rijeke prošao između dvaju igrača Hajduka, ušao u šesnaesterac s desne strane i šutirao u suprotni kut, ali je lopta poljubila vratnicu. Rijeka opet nije imala sreće u derbiju i cijelo se vrijeme osjećalo u zraku da bi joj se to sve moglo vratiti pred njenim golom.

I vratilo se. Hajduk je izjednačio.

Teklić ušao i poslije dvije minute zabio golčinu za remi

Mladi 20-godišnji veznjak Toni Teklić ušao je u 75. u igru, a onda dvije minute kasnije se namjestio i s 23-24 metra precizno pogodio donji desni kut za veliki bod Hajduka na Rujevici, kojim se izjednačio s Dinamom (ima utakmicu manje) na vrhu ljestvice.

Sjajna Rijeka večeras nije imala sreće te je produžila neugodni niz od samo jedne pobjede u posljednjih sedam utakmica. Također, Bišćanova momčad propustila se pobjedom priključiti vrhu, a ako nešto raduje sve na Rujevici, veliko je pojačanje u liku fantastičnog Andrijaševića.  

Pročitajte više