HNL

RIJEKA - ISTRA 1961 1:1 Dvojbena sudačka odluka uz pomoć VAR-a uzela Istri pobjedu

Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA i Istra 1961 odigrali su 1:1 u 21. kolu 1. HNL, a sve bitno viđeno je u prvih 15 minuta susjedskog derbija. Utakmicu je obilježio intervencijom VAR-a dvojbeno poništen gol gostima.

> Zbog ovog je Kulušićev rođak poništio pobjedu Istre pred Miškovićem. Što mislite?

Ludo je započela utakmica u Rijeci. U petoj minuti Šime Gržan pobjegao je domaćoj obrani i sam izašao na Nevistića kojeg je lijepo savladao udarcem u donji lijevi kut. Asistirao mu je Slavko Blagojević odličnim dodavanjem.

Ludnica u prvih 15 minuta

Tri minute kasnije Rijeka izjednačuje. Robert Murić je lijevom nogom iskosa s pet metara majstorski pogodio u mrežu Ivana Lučića. Nakon što se domaćin ekspresno vratio, Istra je ponovo šokirala Rujevicu.

Igrala se 11. minuta kada je Gržan iskoristio nonšalanciju domaće obrane i asistirao Stefanu Lončaru koji je s pet metara lako zabio za novo vodstvo.

O poništenom golu Istri još će se dugo pričati

Međutim, sudac Dario Kulušić uz pomoć VAR-a taj je gol za dvije minute poništio jer je Gržan u začetku akcije dirao loptu rukom nakon što ga je slučajno napucao Zoran Arsenić. Odluka je, mora se priznati, vrlo dvojbena.

Do kraja poluvremena tempo se, očekivano, spustio. U prvom poluvremenu tri žuta kartona dobio je domaćin, a gost dva.

Rijeka je u 71. i 73. minuti mogla do vodstva. Prvo je Zoran Arsenić dobio sjajnu loptu na peterac i uspio promašiti nevjerojatan zicer nakon ubačaja iz prekida.

Gržan najopasniji pojedinac

Dvije minute zatim Andrijašević tuče iz velike blizine poslije kornera - s tri metra ne uspijeva pogoditi i Istra se spašava primljenog gola.

Najrazigraniji pojedinac na Rujevici Šime Gržan u 80. minuti ponovo radi probleme Rijeci. Nakon prodora je namjestio šansu Slavku Blagojeviću koji iz naleta s 15 metara šalje loptu debelo preko gola.

Po pet žutih kartona dobile su obje momčadi u današnjem derbiju.

Rijeka za tri dana gostuje kod Gorice, a Istra sljedeće subote dočekuje Varaždin.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više