HNL

RIJEKA - ISTRA 4:2 Čolak briljirao s četiri gola, ali to nije bilo dosta za LP

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA je s 4:2 slavila protiv Istre u posljednjoj utakmici HNL-a ove sezone odigranoj u isto vrijeme s derbijem Osijeka i Lokomotive u Osijeku. Sva četiri gola Rijeke zabio je Antonio Mirko Čolak, a dva gola Istre postigao je Gedeon Guzina. 

Ovom pobjedom Rijeka je imala priliku skočiti na drugo mjesto i ostvariti plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone, ali to se nije dogodilo s obzirom na to da je utakmica u Osijeku završila pobjedom Lokomotive.

Fantastična partija Čolaka

Momčad Simona Rožmana do pobjede je nosio Antonio Mirko Čolak koji je već u prvom poluvremenu postigao čak tri pogotka i riješio susret. Početak utakmice obilježilo je skandiranje malobrojnih navijača Armade koji su se okupili na brdu iznad Rujevici koji su prvih desetak minuta skandirali "HNS pederi, nogomet ste sjebali".

Već u 15. minuti prijetio je Čolak. Štefulj ga je proigrao dugom loptom iza obrane Istre, a napadač Rijeke obišao je vratara Čondrića i pucao po golu. Ipak, u zadnji tren uklizao je Tomašević i blokirao udarac, a igrači Rijeke tražili su penal uvjereni da je Tomašević igrao rukom. Zebec nije sudio kazneni udarac. 

Tri gola u 16 minuta

Samo tri minute kasnije više nitko nije mogao uklizati i spasiti gol. Doletjela je lopta s lijeve strane u kazneni prostor Istre, petom ju je zavrnuo Andrijašević koji je pogodio stativu, a nakon što se odbila loptu je dočekao Čolak koji je zabio za 1:0. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali prvi gol Čolaka možete pogledati OVDJE.

Nismo dugo čekali na sljedeći pogodak i novo uzbuđenje na Rujevici, već u 24. minuti Čolak je ponovno uspio svladati vratara Matkovića. 

Pavičić je probio lijevu stranu obrane Istre prekrasnom fintom i povratnom loptom pronašao Čolaka koji je dočekao loptu i udvostručio vodstvo svoje momčadi. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali drugi gol Čolaka možete pogledati OVDJE.

Deset minuta kasnije novi problemi za Istru. Močinić je igrao rukom nakon udarca Andrijaševića i Zebec je tu imao lagan posao te je pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Čolak i mirno pogodio za hat-trick. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali treći gol Čolaka možete pogledati OVDJE.

Odlična Rijeka u drugom dijelu

Rijeka je sjajno otvorila i drugi dio utakmice, a ponovno je najbolji nogometaš na terenu bio Antonio Mirko Čolak koji je već u 54. minuti zabio novi pogodak. 

Lopta se nakon centaršuta odbila u kaznenom prostoru i došla do Čolaka, a on se sjajno snašao i zabio svoj 20. pogodak u sezoni. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali četvrti pogodak Čolaka možete pogledati OVDJE.

Nova Bakljada i gol Guzine

Nakon gola Čolaka navijači Rijeke okupljeni na brdu iznad Rujevice ponovno su proslavili pogodak bakljadom, a ni na terenu se nije dugo mirovalo.

Da još nije rekla sve u ovom susretu Istra je pokazala u 60. minuti kada je Gedeon Guzina udarcem iz daljine savladao vratara Pandura i smanjio na 4:1. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali pogodak Guzine možete pogledati OVDJE.

Guzina zabio i s bijele točke

Nakon gola Guzine utakmica je mirovala do 75. minute, kada je zaprijetio Rufati udarcem s 20-ak metara, a lopta je na putu prema golu dirala nekog od braniča Rijeke i malo promijenila smjer. Pandur je bio spreman i uspio ju je uhvatiti prije nego što ode u mrežu.

Ipak, VAR soba dojavila je Zebecu da bi trebao pogledati situaciju. Nakon dugog pregleda VAR-a Zebec je pokazao na bijelu točku. Igrač od kojeg se odbio spomenuti udarac Rufatija bio je Velkovski, a on je loptu dirao rukom. Kazneni udarac izveo je Guzina i zabio svoj drugi gol. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali drugi pogodak Guzine možete pogledati OVDJE.


SASTAVI

Rijeka: Pandur - Štefulj, Escoval, Galović, Velkovski, Braut - Andrijašević, Lepinjica, Lončar, Pavičić - Čolak

Istra: Čondrić - Bosančić, Tomašević, Franić, Pavić - Lončar, Močinić, Ivančić - Guzina, Gržan


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više