HNL U EUROPI

Rijeku kod Gzire očekuje neobičan problem. Tomić: Moramo ih proći i to je to

Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA u četvrtak gostuje na Malti kod Gzire United u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Malteški predstavnik dobro je poznat hrvatskoj nogometnoj javnosti. Gzira je prije dvije godine izbacila Hajduk iz Europa lige na Poljudu.

Na Malti bi Rijeku trebala dočekati vrućina. Očekuje se 33 Celzijeva stupnja, a uz to zrak će biti dodatno težak zbog onečišćenja. Lokalne su vlasti izdale upozorenje zbog loše kvalitete zraka te preporučile što manje vremena na otvorenom.

"O tome nam je najbolje uopće ne razmišljati jer onda ćemo otići u zonu alibija. Vrućina ili svježina, prirodna ili umjetna trava kao podloga, početak u 19 ili 20 sati. Nema alibija. Rijeka mora proći Gziru i to je to", rekao je u najavi utakmice trener Rijeke Goran Tomić pa nastavio:

"Znamo svi kakve senzacije tzv. autsajderi, pa onda i konkretno naš prvi ovosezonski europski protivnik, znaju napraviti u Europi. Pripremili smo se, analizirali ih i ne mislimo ni na što drugo osim Gzire i te utakmice koju igramo u četvrtak. Prvo i osnovno: mi smo favoriti i imamo imperativ prolaska u 3. pretkolo. To je prvi i najvažniji dio pristupa. A Gzira... Imaju dosta Južnoamerikanaca. U prvom pretkolu protiv andorske Sant Julie odigrali su jednu iznimno tvrdu utakmicu, punu agresije. Borbeni su, disciplinirani, čvrsti. Shvaćamo ih maksimalno ozbiljno i na Maltu idemo da bismo pobijedili."

Tomić je uoči puta na Maltu rekao koji će mu igrači nedostajati.

"Bez Čerina, Abassa i Prskala. U vezni red vraća se Domagoj Pavičić, a pravo nastupa sada ima i stoper Anton Krešić. Bit će nekih promjena u odnosu na utakmicu s Goricom u prvom kolu HNL-a u kojem smo pobijedili te napravili i dobrih i loših stvari na terenu. Dopustili smo protivniku previše udaraca na naš gol, ali dobro. Bila je to prva utakmica koju je tih startnih 11 igrača odigralo zajedno."
 

Pročitajte više