POLUFINALE HRVATSKOG KUPA

RIJEKA - OSIJEK 3:2 Rijeka u finalu Kupa nakon drame, penala i isključenja

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

RIJEKA je u finalu Kupa! U velikoj drami izbacili su Osijek 3:2 nakon što su gubili 2:0 i na kraju stigli do velike pobjede. Stanje na terenu se u potpunosti promijenilo nakon isključenja Kleinheislera u drugom dijelu, no krenimo redom.

Ove večeri na Rujevici nismo gledali tehnički najbolju utakmicu, ali obje momčadi su igrale vrlo žestoko što je bilo i za očekivati s obzirom na to da se igralo za finale Kupa.

Pravih prilika nije bilo do 16. minute kada je Osijek poentirao iz prve šanse. Silva je sjajnim niskim centaršutem s desne strane pronašao Bočkaja na drugoj strani koji zakucava loptu u mrežu ljevicom. 

Osijek je na krilima pogotka nastavio s boljom igrom, u 31. minuti Grezda je skoro pogodio, a još bolju priliku je imao Marić točno prije sudačke nadoknade nakon greške stopera Galovića, ali čisti zicer šalje iznad gola. Na odmor je Osijek otišao s vodstvom od 1:0, a dobru igru je nastavio i u drugom dijelu.

Bočkaj je već u 48. minuti povećao prednost nakon nove užasne reakcije domaće obrane i lošeg dodavanja golmana Pandura i činilo se kako će Osijek lagano u finale, a onda se sve promijenilo u 56. minuti.

Crveni sve promijenio

Kleinheisler je uklizao i dobio drugi žuti karton, iako se na ponovljenoj snimci čini kako nije bilo ni prekršaja, a kamoli faula vrijednog drugog žutog kartona. VAR nije preokrenuo odluku suca Pajača. Do crvenog kartona Osijek je bio puno bolja momčad na terenu.

Rijeka je nakon toga jurnula prema naprijed i do prvog gola dolazi 10 minuta kasnije preko Murića koji se sjajno snašao u gužvi u kaznenom prostoru i silovito pogodio za 2:1.

Još jedna kontroverzna odluka dogodila se nekoliko minuta kasnije kada je dosuđen penal za domaće. Talys je bio u skoku s Capanom, laktom je okrznuo domaćeg igrača, a sudac Igor Pajač je procijenio kako je to dovoljno za jedanaesterac. Za 2:2 je sigurno pogodio Čolak. Osječani su žestoko prosvjedovali, pomoćni trener Osijeka Karlo Primorac isključen je nakon ružnih uvreda sucima ove utakmice i poslan na tribine gdje su ga morali smirivati i redari. 

Do konačnog preokreta Rijeka dolazi u 86. minuti preko debitanta Sterlinga Yatekea. Lončar ga je dobro pronašao u sredini tijekom kontre, a Yateke puca iz prve i pogađa za finale Kupa.

Finale je na rasporedu 1. kolovoza na Šubićevcu u Šibeniku.

 

 

Pogledajte zagrijavanje prije utakmice:

Sastavi

HNK Rijeka - NK Osijek Rezultati uživo

Prije utakmice

Dvoboj je to druge i pete ekipe HNL-a, no pitanje je kako će momčadi izgledati nakon gotovo tri mjeseca natjecateljske stanke. Jučer su Slaven i Lokomotiva odigrali susret iznad očekivanja, prepun sjajnih poteza i golova.

Trener Rijeke Simon Rožman ovako je najavio susret:

"Moramo biti spremni za Osijek, tako se i ponašamo ovih dana. Sve ide po planu. Igrači su svjesni da nam je prva utakmica jako bitna. Mislim da smo spremni za postkorona eru. Dovoljno smo razgovarali o prilagodbama, za ovu utakmicu nema alibija. Treba odigrati na najbolji mogući način. U tom smjeru se i pripremamo", rekao je Rožman.

Ivica Kulešević, trener Osijeka, shvaća važnost ove utakmice koja će odlučiti drugog finalistu Kupa.

"Po meni će u toj utakmici, koja je iznimno važna za obje momčadi, ključna stvar biti tko će postići prvi pogodak. Bit će to 90 ili više minuta u kojima ćemo morati pokazati karakter i natjecateljski duh. Igra se jedna utakmica, popravka nema pa se tako trebamo i ponašati. Morat ćemo biti kompaktni, pametni, čvrsti i strpljivi. To su preduvjeti za dobru igru i pobjedu koja bi nam donijela plasman u treće finale hrvatskog Kupa, što svi priželjkujemo", kazao je trener Osijeka za Glas Slavonije.

Finale Kupa igrat će se na šibenskom Šubićevcu.

 

Pročitajte više