Rijeka protiv Lokomotive primila gol iz igre nakon više od 20 sati

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

BORBA za naslov prvaka SuperSport HNL-a dolazi do usijanja. Rijeka u sklopu 32. kola gostuje kod Lokomotive i na poluvremenu gubi 2:0, što najviše veseli pristalice Dinama. Ako Riječani na kraju izgube, Dinamo će uoči međusobne utakmice na Rujevici, koja se igra sljedeće nedjelje s početkom u 19:30, imati bod prednosti.

Strijelci za Lokomotivu su bili Robert Mudražija u 37. minuti i Marin Šotiček u 43. minuti utakmice. Gol koji je zabio Mudražija je prekinuo nekoliko nevjerojatnih nizova Riječana. To je prvi gol koji je Rijeka primila još od derbija protiv Dinama na Maksimiru koji je igran u veljači, a u kojem su domaćini slavili 1:0 golom Frana Brodića iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi. Rijeka je od tada nanizala devet utakmica (jedna u Kupu) u kojima nije primila gol.

Labrović ostao na korak od rekorda

Prekinut je i niz Nediljka Labrovića koji se zaustavio na 666 uzastopnih minuta bez primljenog gola u SHNL-u te tako propustio priliku da sruši klupski rekord koji drži Ivan Vargić iz sezone 2015./16., kada je imao niz od 783 minute bez primljenog gola u prvenstvu. Riječani su također primili prvi gol iz igre (isključujemo kaznene udarce) još otkad su slavili na Poljudu 1:2 protiv Hajduka u siječnju. Izdržali su 21 sat i 21 minutu bez primljenog gola iz igre (13 utakmica prvenstva i Kupa, 75 minuta protiv Hajduka i 36 minuta protiv Lokomotive).

 

Pročitajte više