Rijeka

Rijeka se oprostila od miljenika: "Bit ćeš upamćen kao najveće drvo našeg kluba"

Foto: NK Rijeka

DARIO ŽUPARIĆ odigrao je u subotu posljednju utakmicu u dresu Rijeke. 

Jedan od stožernih igrača Bijelih odlazi u MLS ligu gdje je potpisao za tamošnje Portland Timberse. Uoči utakmice s Varaždinom u kojoj je Rijeka slavila s 3:1 zamjenik sportskog direktora Ivan Mance uručio je Župariću prigodnu sliku na kojoj stoper slavi osvajanje titule uz natpis "Hvala, Župa!"

Tribine Rujevice nagradile su ga skandiranjem: "Župa, Župa!"

Župarić je u Rijeci odigrao 115 utakmica, zabio pet golova i osvojio tri trofeja - dva Kupa i jedno prvenstvo. Od Rijeke i Rujevice oprostio se kapetanskom trakom oko ruke koju mu je za posebnu prigodu prepustio Alexander Gorgon.

Također, klub je objavio video na službenom YouTube kanalu na kojem se igrači opraštaju od svog suigrača. Iz priloženog se može doznati da je Župarić u riječkoj svlačionici bio popularan pod nadimkom "drvo", što je sinonim za čvrstog igrača, najčešće bez tehnike, te da se najviše zafrkancije vodilo na račun njegove frizure. 

Stoga je posebno zanimljivo da odlazi u Portland Timberse čiji su nadimak i simbol drvosječe. 

U videu je i isječak s finala Hrvatskog kupa prošle godine u kojem je Rijeka srušila Dinamo. Tada je stoper Rijeke napravio kaos u svlačionici poslije utakmice. Naime, Župarić je pretjerao sa slavljem te prskao suigrače aparatom za gašenje požara.

Pročitajte više