Krasna gesta sveučilištaraca: Večeras puštaju lampione za humanitarne svrhe

Foto: ESI

U SRIJEDU, s početkom u 21 sat na Terminalu (lukobran) u Rijeci, jednom od gradova domaćina Europskih sveučilišnih igara, održat će se humanitarna akcija puštanja lampiona.
U događaju, koji uz humanitarni predznak, kao i čitave Europske sveučilišne igre nosi poruku mira i zajedništva sudjelovat će i studenti sportaši koji se natječu na samim igrama, a u akciju će se moći uključiti i svi zainteresirani građani.


Događaj organiziraju Europske sveučilišne igre i Prvo plinarsko društvo u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci i LEO klubom Rijeka, a sav prikupljen novac donirat će se za kupnju opreme za kondicijsku pripremu sportaša s invaliditetom.


"Dođite u 21 sat na Terminal (lukobran) i neka i vaš lampion pomogne sportašima!", poručuju iz ESI-a.

Za vrijeme puštanja lampiona za ludu zabavu bit će zadužena grupe Officer Down, nakon čega je predviđen i veliki zajednički after party u Mystique Club Rijeka.

Također, Sveučilište u Zagrebu na vrhu je ljestvice odličja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci s osam zlata, te ukupno 18 medalja.

Nakon završenih natjecanja u osam od 21 sporta (veslanje, rukomet, košarka, šah, rugby 7, vaterpolo, karate i tenis) na prvome mjestu nalazi se Sveučilište u Zagrebu s osam zlata te ukupno 18 medalja. Zagrebački sveučilištarci dominiraju ovim igrama, a na drugom mjestu je Sveučilište Istanbul s četiri zlata, dok Armenski državni institut za fizičku kulturu ima tri zlata. Riječko sveučilište dosad ima dva zlata, a splitsko dvije bronce.

Završeno je i natjecanje u nogometu, a zlato je osvojilo portugalsko Sveučilište Minho, koje je u finalu bilo bolje od njemačkog Bochuma (2:-). Sveučilište u Osijeku izgubilo je u borbi za broncu od ruskog Kubana (0-3), dok je zagrebačko Sveučilište osvojilo peto mjesto. U ženskom nogometu zlatno odličje su osvojile predstavnice Sveučilišta iz francuskog Montpelliera pobijedivši s 2-1 nogometašice iz Valencije.

Započela su natjecanja u odbojci na pijesku. Hrvatska sveučilišta u muškom natjecanju predstavljat će Split i Zagreb, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti dvije ekipe Sveučilišta u Zagrebu te jedna Sveučilišta u Splitu.Održavaju se natjecanja u bridžu u prostorijama PAUK u Studentskom domu Stjepan Radić, badmintonu i stolnom tenisu u Domu sportova.

Pročitajte više