hnl i koronavirus

Osijek odbio Rijekin zahtjev za odgodu utakmice polufinala Kupa

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA i Osijek u srijedu 18. ožujka igraju svoju utakmicu polufinala Kupa Hrvatske nakon što je na Rujevicu stigla odbijenica s osječke adrese.

Naime, Riječani su tražili odgodu utakmice kako bi izbjegli odigravanje utakmice bez gledatelja. Kao što je poznato, jučer je HNS zabranio publiku na svim utakmicama pod njegovom ingerencijom do kraja ožujka zbog bojazni od širenja koronavirusa.

Riječani poručuju: Bolje odgoda nego bez publike

"Bolje odgoditi nego igrati bez publike", rekao je Tibor Halilović u razgovoru za SN. 

"Nije nogometni ambijent kada nema gledatelja. Kao da sam na treningu. Uspavanka. Šteta, jer naši navijači su na prošloj utakmici s Hajdukom napravili atmosferu za pamćenje. Ne znam što će biti s utakmicom u srijedu protiv Osijeka. Ako se bude morala igrati bez gledatelja, bolje je odgoditi", dodao je veznjak Rijeke.

Osijek nije htio ni čuti za odgodu. Naravno, njima više odgovara igrati bez gledatelja s obzirom na to da su u poziciji gostujuće ekipe, ali treba i njih razumjeti.

Sportski direktor Alen Petrović rekao nam je da će oni postupati prema uputama nadležnih, u ovom slučaju HNS-a.

"Odgode neće biti, barem ne koliko ja znam. Mi ćemo postupati prema uputama nadležnih, prema onome što je HNS poručio svim prvoligašima. Mislimo da je to najbolje rješenje za sve", kazao nam je sportski direktor Osijeka.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više