LOKOMOTIVA SRUŠILA KEKA I RIJEKU Prvaci izgubili četvrtu utakmicu u nizu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Hina

LOKOMOTIVA je s 1:0 porazila Rijeku u Kranjčevićevoj u sudaru 15. kola! Pogodak odluke postigao je Luka Capan u 16. minuti utakmice nakon sjajne solo akcije kroz Rijekinu obranu.

Aktualni hrvatski prvak doživio je četvrti uzastopni prvenstveni poraz, jedanaesti ove sezone u svim natjecanjima.

Prvaci su stigli u Zagreb nakon serije od tri prvenstvena poraza i europskog 1:4 od Austrije. Protiv Lokomotive su se željeli vratiti na pravi put i na drugo mjesto ljestvice, ali doživjeli su novi debakl. Treće je to iznenađenje u 15. kolu nakon jučerašnje pobjede Rudeša 2:3 kod Hajduka i slavlja Intera nad Osijekom u petak. 

Momčad Marija Tokića je svjesno prepustila posjed gostima te se ograničila na prijetnje iz kontranapada. U 16. minuti Luka Capan je iskoristio statičnost nogometaša Rijeke, sjurio se prema gostujućim vratima gotovo sa sredine igrališta, prošao između petorice riječkih igrača i sa 13 metara oštrim udarcem pod prečku svladao Andreja Prskala. Capanu je to bio treći ovosezonski pogodak.

Uzalud je momčad Matjaža Keka pokušavala promijeniti rezultat u nastavku utakmice. Svi udarci koji su išli u okvir vrata nisu bili problematični za vrlo sigurnog Adriana Šempera. Nije Keku pomoglo ni uvođenje Hebera već na poluvremenu, a već u 72. ga je izvadio iz igre. Na teren se vratio i Mario Gavranović, ali u posljednjih pola sata nije uspio donijeti prevagu.

Iako je Kek ove jeseni dvaput dobivao podršku uprave, pitanje je hoće li ovaj put izdržati pritisak ili napustiti klupu.


Lokomotiva se pobjedom izjednačila s petoplasiranim Interom na 21 bodu, a Rijeka je ostala na trećem mjestu sa 25 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Hajduk. U vodstvu je Dinamo sa 34 boda i utakmicom manje, a drugi je Osijek sa 27. Na začelju su Istra 1961 i Cibalia sa po 13 bodova te Rudeš koji ih ima 11. 


LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:0 

Lokomotiva: Šemper, Musa, Ivanušec, Majer (od 87' Chago), Barić (od 46' Oluić), Kolinger, Karačić, Šunjić, Capan (od 80' Burić), Majstorović, Krstanović

Rijeka: Prskalo, Mavrias (od 46' Heber, od 71' Črnic), Elez, Župarić, Zuta, Mišić, Bradarić, Vešović, Pavičić, Acosty (od 64' Gavranović), Gorgon 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više