TRANSFERI

Rijeka vratila bivšeg reprezentativca Hrvatske koji je s njom osvojio sve

Screenshot: Facebook

MATEJ MITROVIĆ (28), koji je s Rijekom osvojio prvenstvo i dva Kupa, nakon pet i pol godina vratio se na Rujevicu. U klub u kojem se proslavio i za koji je odigrao 101 utakmicu, stoper je sada došao kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo suradnju s Club Bruggeom.

Kod aktualnog prvaka Belgije prešao je u siječnju 2018. prvo na posudbu iz Bešiktaša, a onda u ljeto iste godine i za stalno uz odštetu od 3.5 milijuna eura. Međutim, zbog čestih ozljeda je u četiri i pol godine skupio samo 50 utakmica za Brugge, no osvojio je četiri naslova prvaka Belgije. 

Tamo je došao iz Bešiktaša, u koji je pak prešao iz Rijeke u siječnju 2017. za 4.2 milijuna eura. Mitrović tako nije ostao do kraja najuspješnije sezone u povijesti Rijeke, ali je osvajanju duple krune pridonio kao nezamjenjiv prvotimac u prvom dijelu sezone. To je bila i najuspješnija sezona u njegovoj karijeri jer je do kraja 2016./17. osvojio i tursko prvenstvo.

 

Mitrović se ipak proslavio u Rijeci, za koju je prvi put igrao od ljeta 2013. i dolaska iz Cibalije pa do spomenutog odlaska u Bešiktaš tri i pol godine kasnije. U Rijeci je postao i reprezentativac Hrvatske. Debitirao je kod Nike Kovača, a zadnji ga je u nacionalnu momčad zvao Zlatko Dalić u ljeto 2019. Za Hrvatsku je igrao 12 puta i postigao dva gola. 

 

Pročitajte više