NAJGORA UTAKMICA RIJEKE Austria na Rujevici slavila sa 4:1

Foto: Goran Kovačić/Pixell

RIJEKA je u utakmici 4. kola grupne faze Europske lige izgubila na Rujevici od Austrije 1:4 i tako vrlo vjerojatno izgubila sve šanse za plasman u nokaut fazu ovog natjecanja. Dva puta je za goste zabio Prokop, a po jedan gol su dali Serbst i Monchein. Za Rijeku je strijelac bio Pavičić.

Najgora utakmica Rijeke otkako je vodi Matjaž Kek
 
Bio je to deseti poraz Rijeke ove sezone,  čak peti domaći u zadnjih sedam utakmica na Rujevici. Rijeka je već dugo u krizi, igrači Matjaža Keka nisu ni sjena moćnog stroja koji je prošle sezone uzeo duplu krunu, ali svejedno, ne sjećamo se da smo ikad, barem u mandatu slovenskog trenera, gledali ovoliko lošu i nemoćnu Rijeku.
 
Prskalo primio četiri gola i bio najbolji igrač Rijeke
 
Kad kažemo da je najbolji igrač domaćih unatoč četiri primljena gola bio vratar Prskalo, onda smo sve rekli o igri Kekove ekipe. Od početka nije bilo dobro. U napadu je nešto pokušavao Gorgon, ali vezni red i posebno obrana rijeke bili su posve izvan utakmice. Curilo je na sve strane, nije se znalo tko u momčadi Rijeke što radi, tko koga čuva, a ni po čemu posebna momčad iz Beča poklonjeno je itekako znala primiti.


Vezni red Rijeke kriminalan, obrana još gora, a Prokop pokraj Punčeca kao Maradona
 
U prvih 45 minuta Austria je više puta prijetila prekidima preko kapetana Holzhausera, a prvi gol su zabili preko najboljeg igrača utakmice Prokopa u 42. minuti. Pires je napravio pola posla, otresao se Bradarića i dodao je za Prokopa, a ovaj je uletio među trojicu igrača Rijeke koji su ga samo gledali. U maniri Maradone slomio je zbunjenog Punčeca i mirno zabio pokraj nemoćnog Prskala. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku se igra Rijeke potpuno raspala i da nije bilo odličnog Prskala Kekova momčad mogla je primiti i šest-sedam golova. Bečani su od prve minute nastavka napadali, visokim presingom i agresivnom igrom Riječanima nisu dopuštali da loptu u svom posjedu zadrže dulje od nekoliko sekunda, a iz napada u napad mrcvarili su očajni zadnji red domaćih i golman Prskalo bio je na streljani. 
 
U drugom poluvremenu Prskalo je spriječio još težu katastrofu
 
I kad se očekivao gol gostiju, zabili su ga domaći. Kek je iz igre izvadio neprimjetnog Acostyja, a u vatru ubacio Kvržića, koji je u preplašenu i anemičnu momčad Rijeke donio živost i energiju. Kvržić je u 60 minuti sjajno prošao i ubacio, Gorgon je spustio za Domagoja Pavičića, a bivši igrač Dinama pogađa suprotni kut za 1:1. I umjesto da taj pogodak igračima Rijeke da krila, oni su se raspali i odmah nakon 60 sekunda primili novi gol, a igrači u narančastom su do kraja utakmice izgledali kao Tottenham jučer protiv Reala. Teško je reći što je bilo lošije u igri Rijeke, vezni red koji nije postojao ili obrana koja je pucala nakon svakog napada Bečana. Prokop se doslovce poigravao s nevjerojatno lošim domaćinima, igrači Austrije Riječanima prodavali su malonogometne fore, a glupo isključenje Mišića bila je samo točka na i najgore utakmice Rijeke otkako je vodi Matjaž Kek. 
 
U drugom susretu iz ove skupine AEK i Milan su odigrali 0:0, baš kao i prije dva tjedna na San Siru. Marko Livaja je za AEK zaigrao od 60. minute, dok je Nikola Kalinić u dresu Milana dobio priliku u zadnjih devet minuta.
 
Nakon četiri kola na ljestvici vodi Milan s osam bodova, AEK ima šest, Austrija četiri boda, dok je Rijeka na začelju s tri boda.
 
U sljedećem kolu Rijeka 23. studenog gostuje u Ateni kod AEK-a, dok se u drugom susretu sastaju Milan i Austrija. Natjecanje po skupinama završava 7. prosinca susretima Rijeka - Milan i Austrija - AEK.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više