Rijeku i Dinamo večeras svi mogu gledati. Evo gdje je prijenos derbija sezone

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

DINAMO i RIJEKA OD 19:30 na Rujevici igraju veliki derbi, ne samo 33. kola SuperSport HNL-a, nego i prvenstva. Naime, ishod ove utakmice između Dinama, koji je vodeći i Rijeke, koja ima samo bod manje, može tri kola prije kraja odlučiti tko će osvojiti naslov. Ovi rivali vjerojatno nikada nisu igrali meč s većim ulogom.

Rijeka je prošlog vikenda izgubila prvo mjesto na kojem je dugo bila

Rijeka je veliki dio sezone bila vodeća u napetom troboju za naslov, ali je onda u zadnjih mjesec dana došlo do dvije velike promjene. Hajduk je nizom poraza ispao iz utrke za titulu, a nakon što je prošlog tjedna Rijeka izgubila kod Lokomotive, a Dinamo pobijedio kod Varaždina, aktualni prvak vratio se na prvo mjesto. 

Time je prekinut niz Rijeke od devet uzastopnih pobjeda bez primljenog gola u svim natjecanjima, a zadnji poraz i primljeni gol prije toga je bio baš protiv Dinama na Maksimiru kada je 25. veljače izgubila 1:0 golom Frana Brodića iz penala u sudačkoj nadoknadi. Taj Dinamov dramatični trijumf nad Rijekom mogao bi se pokazati presudnim u borbi za naslov. Prekinut je i nevjerojatan niz Rijeke bez primljenog gola iz igre koji je trajao ukupno 21 sat i 21 minutu, odnosno od pobjede 2:1 na Poljudu protiv Hajduka u siječnju.

Dinamo će biti prvak ako Rijeka i on završe s istim brojem bodova

S druge strane, Dinamo je u pravom trenutku ušao u formu te je nakon remija 1:1 u Osijeku na početku ožujka zaredao s osam ligaških pobjeda. Rezultat Rijeke prošlog vikenda mu je došao kao naručen jer sada domaćini nemaju prostora za kalkulacije, nego moraju ići na pobjedu protiv Dinama. Podsjetimo, ako će na kraju sezone imati isti broj bodova, prvak će biti Dinamo zbog boljeg međusobnog omjera.

HTV prenosi jednu utakmicu po kolu, i to nedjeljom, a sada će to biti baš derbi Rijeke i Dinama, što znači da će svi moći gledati možda i najvažniju utakmicu sezone jer prijenos će osim na kabelskom kanalu MaxSport 1 biti i na državnoj televiziji. Emisija Stadion uoči utakmice počet će u 19 sati. Televizijski prijenos bit će na HTV-u 2, a susret će se moći pratiti i putem Hrvatskog radija. 

Pročitajte više