Rijeku izbacio sudac, a ne Dinamo

10 MINUTA prije kraja susreta sudac Vitković nije dosudio jedanaesterac za Rijeku što je izazvalo ogorčenje svih Riječana, čak i BBB-a koji su Dinamovcima okrenuli leđa. Riječki su navijači nakon utakmice kamenovali Dinamov autobus.

Iako je bilo teško za vjerovati da bi Rijeka mogla dostići prednost Dinama od dva pogotka razlike, malo je nedostajalo da se to obistini. No, kod vodstva Rijeke od 1:0 sudac susreta Vitković nije dosudio očigledan jedanaesterac za Rijeku u 81. minuti susreta kada je Mario Jurić u svom kaznenom prostoru igrao rukom.

Dinamovci su igrali toliko loše da samo svom vrataru Turini mogu zahvaliti što im Rijeka nije napunila mrežu, a lošoj igri svjedoči i činjenica da su im njihovi vjerni navijači vikali "igrajte, pederi".

Na pressici nakon utakmice ogorčeni Ivan Katalinić rekao je kako su bili oštećeni u obje utakmice, te kako "ovo nema veze s nogometom". Nikola Jurčević nije želio komentirati suđenje niti činjenicu da su Boysi igračima okrenuli leđa i vikali uvredljive povike. Jedino vratar Turina dobio je pljesak od ljutitih navijača.

Dinamovci su na Kantridi ostali sat i pol dulje nego što je trebalo, dok se nisu raščistile ulice, jer se policija bojala da bi moglo doći do incidenta, piše Večernji list. Do manjeg incidenta ipak je došlo, unatoč tome što je autobus pratilo čak osam policijskih automobila.

Na putu prema izlazu iz Rijeke kamenovan je Dinamov autobus. Veliki kamen pogodio je bočno prednje staklo i proletio skroz na suprotnu stranu autobusa, staklo se rasprsnulo, a srećom nitko nije ozlijeđen. Jedan kamen pogodio je i automobil reportera Sportskih novosti.

Pročitajte više