borilački spotovi

Rijetka snimka teškog poraza Cro Copa: Kako je Američka zvijer šokirala MMA

Foto: Screenshot YouTube

PRIJE 16 godina, 25. travnja 2004., Mirko Filipović doživio je jedan od najtežih poraza u karijeri od pokojnog američkog borca Kevina Randlemana. Bio je to prvi poraz nokautom koji je Filipović doživio u MMA karijeri.

''Američka zvijer'', kako su ga zvali, iznenadila je ne samo Cro Copa, već i cijeli borilački sport.

''Randlemanova pobjeda nad Cro Copom smatra se jednim od najšokantnijih trenutaka u povijesti ovog sporta'', pisao je Fox.

Mirko je te 2004. godine bio na glasu kao jedan od najboljih boraca na svijetu, a Randleman ga svladao na dominantan način. Nekoliko mjeseci kasnije, Cro Cop je uzvratio Randlemanu pobijedivši ga gušenjem. Inače, Filipović nikada u karijeri nije izgubio revanš. 

Amerikanac je karijeru okončao 2011. godine sa skorom 17 pobjeda i 16 poraza. Bio je jedan od legendarnih UFC-ovih boraca, a kruna njegove karijere predstavlja osvajanje titule UFC prvaka u teškoj kategoriji 1999. godine.

Randleman je umro prije četiri godine nedugo nakon što je primljen u bolnicu zbog upale pluća.

Sućut je tada na svojem profilu na Facebooku izrazio i Mirko Filipović.

UFC je kupnjom PRIDE-a stekao i prava vlasništva na snimke pa je povodom 16 godina od te čuvene borbe obožavatelje počastio videom.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više