Rijkaard pred izlaznim vratima, Mourinho uskoro na Nou Campu?

IDUĆIH nekoliko kola odlučit će o sudbini Franka Rijkaarda kao trenera Barcelone, predviđa katalonska Marca i kao njegovog vjerojatnog nasljednika imenuje Josea "Posebnog" Mourinha.

Vodstvo Barcelone, piše Marca, izgubilo je povjerenje u Rijkaardove sposobnosti nakon prošlogodišnje sušne sezone i ovogodišnjeg, za Barcine standarde, lošeg starta. No, predsjednik kluba Joan Laporta ipak je Nizozemcu odlučio pružiti još jednu priliku, ali je istovremeno stupio i u kontakt s Mourinhom.

Laporta je već navodno pregovarao s menadžerom "The Special One-a" (kako se Mourinho voli nazivati) i čeka se samo novi kiks da Rijkaard okonča svoju vladavinu u Blaugrani. Prema pisanju El Mundo Deportiva, Mourinho pažljivo promatra zbivanja u Barceloni i željno iščekuje priliku da uskoči na klupu najveće španjolske nogometne institucije.

Čini se da će Laporta posegnuti za poučkom koji je u HNL-u opće prisutan, kad situacija ne ide po planu, najbolje je promijeniti trenera. Doduše, mora se priznati da na takav potez ima svako pravo jer Nizozemski strateg nikako ne uspijeva posložiti ubojiti Barcelonin napad na način na koji se očekuje da će funkcionirati.

Messi: Getafe je moja možda i najlošija utakmica u karijeri 
 
A koliko su igrači Barcelone razočarani zbog loše igre, koja je kulminirala porazom od Getafea, najbolje ilustrira priznanje Lea Messija. "To je moja najlošija utakmica u karijeri", kaže Argentinac.

Barcelona je ostvarila samo jednu gostujuću pobjedu ove sezone, tri puta je remizirala i dva puta poražena. Villarreal je u 8. kolu bio bolji s 3-1, a Getafe je u prošlom kolu slavio 2-0.

"Ništa mi nije polazilo za rukom, nikako nisam mogao uspostaviti suradnju s Ronaldinhom. Bila je to prava katastrofa. Kad se igra u gostima nije dovoljno samo igrati lijep nogomet. Gostovanja nam postaju sve veći problem. Svi se brane s kompletnom momčadi i igraju na kontre. U tom slučaju naša kreativna igra ne dolazi do izražaja", ističe Messi.

Forma Blaugrane na domaćim je utakmicama puno bolja, ali igru koja Barca pruža na Nou Campu ionako nitko ne dovodi u pitanje. "Na Camp Nou suparnici nas više respektiraju, trava je bolja, teren veći i bodri nas 90.000 gledatelja", dodaje Messi.

Messijev suigrač Carles Puyol smatra kako Barca u gostima mora biti puno agresivnija i da atraktivna igra ne smije biti jedini cilj.

"Slažem se Puyolom, moramo se bolje mentalno pripremiti i biti puno agresivniji, i kolektivno i individualno. Moramo promijeniti i sustav igre na gostovanjima. Trener Rijkaard traži izlaz iz ove situacije, ali mora ga se ostaviti na miru kako bi pronašao najbolje rješenje. Usprkos našim lošim igrama, Madriđani nam bježe samo četiri boda", zaključuje Messi.

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više