Ristovski: Nisam bahat, znam što govorim. Naslov će se opet proslaviti na Maksimiru

Foto: EPA

HAJDUK i Dinamo u subotu u 19:30 na Poljudu nakon reprezentativne pauze igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a. Očekuje se da oba kluba idu po pobjedu jer bi s tri osvojena boda ostali blizu vodeće Rijeke, koja ima 59 bodova i koja istoga dana gostuje kod posljednjeg Rudeša. Hajduk je na 55, a Dinamo na 54 boda, ali uz utakmicu manje.

Makedonski desni bočni Dinama Stefan Ristovski (32), koji je ove sezone upisao 19 nastupa u SHNL-u, najavio je završnicu prvenstva. "Uvjeren sam da ćemo uspješno izvući sezonu! Ma naravno da će biti tako, nisam ni bahat ni prepotentan, znam što govorim i znam kakvu kvalitetu imamo u svlačionici. Respekt svakome, ali naslov će se opet proslaviti u Maksimiru!" poručio je Ristovski u intervjuu za Sportske novosti.

Nijemci će suditi derbi na Poljudu

Nakon što je buknula afera VAR leaks, Hrvatski nogometni savez odlučio je da će do kraja sezone sve derbije rivala za naslov - Rijeke, Hajduka i Dinama - voditi elitni strani suci. Premijeru na subotnjem derbiju na Poljudu imat će njemački suci. 

Glavni sudac bit će Daniel Siebert, pomoćnici na terenu bit će mu Jan Seidel, Rafael Foltyn i Timo Gerach. VAR soba je također njemačka, a u njoj će biti Johann Pfeifer i Michael Emmer. Dužnosnici van terena će biti hrvatski: delegat Ante Vučemilović, kontrolor Vlado Svilokos, a časnik za sigurnost Jurica Jurjević.

Dva derbija Hajduka i Dinama u par dana

Podsjetimo, u jako kratkom periodu čekaju nas dva derbija jer će se Hajduk i Dinamo susresti već u srijedu, 3. travnja, odnosno četiri dana nakon utakmice 28. kola. Bit će to dvoboj polufinala SuperSport Hrvatskog kupa, dok drugi par čine Lokomotiva i Rijeka, koje će igrati isti dan.

Pročitajte više