zanimljivosti

Kako je ekipa iz lokalnog kafića došla do toga da za nju zaigra Roberto Carlos

Foto: EPA-EFE

ROBERTO CARLOS, legendarni 48-godišnji lijevi bek Brazila i Real Madrida, odigrat će jedno poluvrijeme za ekipu iz lokalnog kafića u Engleskoj. Njezini članovi prijavili su se na lutriju koju je organizirao britanski eBay i njihova srećka je izvučena među tisućama drugih.

"Jedan od nas je na internetu slučajno vidio oglas za lutriju i u grupu na WhatsAppu rekao da nas je prijavio iz zafrkancije. U petak je naš voditelj u grupu poslao da su nas izvukli i svi smo mislili da nas zafrkava. Izašli smo van u petak i napili se i u subotu ujutro svi počeli ispitivati je li to s Carlosom bila šala ili ozbiljno", rekao je za BBC napadač i tajnik momčadi Matthew Brown.

Kad im je voditelj rekao da se ne šali i da su zaista dobili, u grupi je, kažu, zavladala euforija. Roberto Carlos će tako nekad u veljači odigrati jedno poluvrijeme za The Bull In The Barne, koji se natječe u lokalnoj amaterskoj ligi.

Carlosovi vršnjaci

"Naša svlačionica je klasična svlačionica jedne amaterske momčadi. Pola tuševa ne radi, ali mislim da će se snaći. Razmišljamo o tome da prebacimo utakmicu negdje drugdje jer će parkiralište biti premalo za sve koji će doći gledati, ali vjerojatno ćemo ostati kod kuće", rekao je Brown i dodao:

"Većina nas u klubu smo Carlosovi vršnjaci i pratili smo ga cijelu karijeru. Inače imamo odličnog lijevog beka, ali morat će prepustiti mjesto Carlosu jer je ipak nešto slabiji od njega. Jedan od nas je nedavno odustao i rekao da više neće igrati. Siguran sam da mu je sad krivo."

Roberto Carlos bio je jedan od najboljih lijevih bekova svih vremena, a za Real Madrid odigrao je 527 utakmica te upisao 70 golova i 99 asistencija. Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 125 utakmica prije nego što se umirovio 2016. godine, ali sad će morati ponovo navući kopačke.

 

Pročitajte više