Roberto Carlos napušta Real

ROBERTO CARLOS objavio je da će napustiti Real Madrid na kraju ove sezone. 33-godišnji brazilski reprezentativac je, nakon žestokih kritika kojima je u posljednje vrijeme izložen u medijima i među navijačima, potvrdio da nema namjeru potpisati novi ugovor s Realom.

Brazilac je objasnio kako je o svojoj odluci već razgovarao sa sportskim direktorom Predragom Mijatovićem i predsjednikom Ramonom Calderonom, te kako je njegov odlazak već sad riješena stvar.

"Vrijeme je za promjenu. Rekao sam Peđi i predsjedniku da odlazim. Neću produžiti svoj ugovor", rekao je Carlos, prenosi Eurosport.

Ovoj je odluci sigurno uvelike kumovala i Carlosova pogreška u prvim sekundama utakmice protiv minhenskog Bayerna u Ligi prvaka, koja je domaćine dovela do ranog vodstva i uvjetovala ispadanje "Galacticosa" iz tog prestižnog natjecanja.

"Nakon te utakmice u srijedu osjećao sam se užasno loše. Puno smo razgovarali o tome i zaključio da je vrijeme da završim svoju karijeru u Madridu. Ovo je delikatan trenutak u mom životu. Jako sam tužan zbog odlaska. Moju je obitelj u Brazilu također jako rastužila ta utakmica", kaže Carlos.

Za sad još nije sigurno u kojem će klubu Carlos nastaviti svoju karijeru, s obzirom da nije još s nikim pregovarao, ali očekuje se da će se vratiti u svoj rodni Brazil.

Usprkos tome što će Carlos u Realu ostati još do ljeta, pitanje je hoće li dobiti priliku da se iskupi za svoju pogrešku, s obzirom da kuloarima kruže glasine kako će ga Capello za kaznu izbaciti iz prve momčadi.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više