Rođen je u Vinkovcima, igrao je u Zvezdi i PSG-u, a danas je neprepoznatljiv

Foto: Profimedia

NA SUBOTNJOJ utakmici francuske lige između Strasbourga i Marseillea, koja je završila 1:1, početni udarac izveo je sredovječni čovjek s dugom kosom i bujnom bradom. Ako je netko naletio na tu snimku ne znajući što se događa, teško je mogao prepoznati bivšeg srpskog reprezentativca Danijela Ljuboju, koji je bio počasni gost na utakmici.

Napadač rođen u Vinkovcima potpuno je promijenio imidž u odnosu na igračku karijeru, kada je nosio kratku kosu s prepoznatljivim prugama po sredini glave i sa strane, ali danas kao 45-godišnjak izgleda potpuno drukčije.

Ljuboja je najbolje dane karijere proveo upravo u Strasbourgu, za koji je između 2000. i 2004. u 138 službenih nastupa postigao 46 golova, a većinu karijere proveo je u Francuskoj igrajući još za Sochaux, PSG, Grenoble, Nice i Lens, četiri godine bio je član Stuttgarta, a dvije Legije iz Varšave. Za reprezentaciju ondašnje Srbije i Crne Gore od 2003. do 2006. upisao je 19 nastupa uz jedan gol.

Rođen je 1978. u Vinkovcima u obitelji srpskih roditelja, nogometom se počeo baviti u tamošnjem Dinamu, a bio je i u mlađim kategorijama Osijeka prije rata i odlaska u Crvenu zvezdu, a zatim u Sochaux, u kojem je započeo profesionalnu karijeru.

Pročitajte više