Rodri: Hrvatski veznjaci vole anarhiju. Moramo paziti da nas ne uvuku u kaos

Screenshot: Twitter

HRVATSKA sutra od 20:45 na stadionu De Kuip u Rotterdamu igra finale Lige nacija, a protivnik će joj biti reprezentacija Španjolske. Ovo dugo iščekivano finale 3. izdanja Lige nacija na današnjoj konferenciji za medije najavili su španjolski izbornik Luis de la Fuente i veznjak Rodri. Odmah su krenula pitanja novinara. Drugi je na pitanja odgovarao Rodri.

Kako dočekujete utakmicu?

Mislim da je ovo najbolji trenutak u mojoj karijeri, po svemu. Osvajanje Lige nacija bi bilo kruna sjajne sezone. Ipak, ponašam se normalno. Morate se znati nositi s time kad vas hvale. Najbitnije je da pobjeđujemo kao kolektiv.

Kako vidite Hrvatsku?

Oni se nikad ne predaju. Nikad ne gube glavu. Nemoguće je da je puknu pod pritiskom. Kao kolektiv su jedna od najboljih ekipa u Europi. Moramo biti na najvišoj mogućoj razini svih 90 minuta.

Hrvatska vezna linija je posebno dobra. Kako se vama čine?

Jako se dobro nadopunjuju, imaju odličan miks kvaliteta. Vole anarhiju i vole odvući protivnika u nered. Moramo biti jako oprezni da nas ne uvuku u kaos.

Luka Modrić još nije donio odluku u reprezentativnoj budućnosti. Imate li vi koji savjet za njega?

Luka ima 37 godina, prošao je toliko toga u karijeri, dobro zna što želi, tako da sam siguran kako ne treba moje savjete o budućnosti. Ali bilo bi dobro za nogomet da on još dugo ostane u njemu.

Pročitajte više