ROKO ŠIMIĆ

Šimićevog sina uspoređuju s Mandžukićem, evo što on o tome kaže

Foto: Mathias Mandl/Guliver

SAMO ČETIRI mjeseca nakon što je u rekordnom transferu za Lokomotivu preselio u redove Red Bull Salzburga, Roko Šimić potpisao je novi ugovor koji mu osim boljih uvjeta igranja za klub donosi i jamstvo ostanka u njemu do 2025. godine.

Sin Darija Šimića prvotni ugovor potpisao je do ljeta 2024. godine, ali oduševio je svojim igrama u Lieferingu, Salzburgovoj B momčadi koja igra u drugoj ligi te su mu Austrijanci dali novi poboljšani ugovor do 2025. godine. U austrijskoj drugoj ligi zabio je šest golova u devet nastupa, a za Salzburgovu U-19 momčad zabio je dva gola u isto toliko nastupa u Ligi prvaka mladih.

Odlično je Šimić krenuo i s igrama u hrvatskoj U-21 reprezentaciji, za koju je debitirao u aktualnom ciklusu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. U prvoj je utakmici zabio gol protiv Azerbajdžana, sudjelovao je u pobjedi protiv Finske, a potom opet golom pomogao svladati Norvežane.

"Najviše na svijetu volim pomagati momčadi, a nevjerojatan je osjećaj postizati pogotke", prenosi HNS njegove riječi.

"Sretan sam što me se uspoređuje s Inzaghijem i Mandžukićem, no dug je put do njihovih karijera. Moram se dokazivati iz dana u dan, tek sam na početku. Dajem sve od sebe, na svakom treningu i na svakoj utakmici", zaključio je Šimić.

Pročitajte više