Roma bez Serie A?

NOGOMETNI klubovi Roma, Napoli, Spal i Cosenza mogli bi biti isključeni iz predstojećeg prvenstva zbog navodnog lažnog prikazivanja financijskih dokumenata potrebnih za upis u prvenstvo.

Tužiteljstvo u Rimu pokrenulo je istragu, kao što je istragu pokrenuo i nadležni sportski organ. Prvoligaš Roma se nije upisao u prvenstvo do posljednjeg dana roka, 28. srpnja, kada je pribavljen dokument jedne financijske ustanove (SBC) koja je jamčila posudbu novca. Odbor nogometnog saveza za kontrolu potrebnih dokumenata (COVISOC) prihvatio je to jamstvo.

No, list "Corriere della Sera" je provjeravao dokument koji je predočio klub Roma i otkrio kako u memorandumu stoji krivi broj telefona, a predsjednik SBC-a Franco Jommi je opovrgao da je bilo kojem nogometnom klubu izdao jamstvo.

"Corriere della Sera" danas na prvoj stranici objavljuje detalje te priče, a Jommi je podnio prijavu protiv nepoznatih.Vlasnik Rome Franco Sensi je izjavio kako je njegovom klubu upravo iz COVISOC-a preporučeno da se za jamstvo (oko 30 milijuna eura) obrati SBC-u, pa je sada i cijeli nogometni savez u krizi.

Zamijenik ministra ekonomije Mario Baldasssarri, zatzražio je odmah ostavku predsjednika nogometnog saveza (FEDERCALCIO) Franca Carrara. Talijansko nogometno prvenstvo bi trebalo započeti 31. kolovoza.

Pročitajte više