Romano: Napoli finalizira transfer srpskog reprezentativca

Foto: EPA

TALIJANSKI transfer-insajder Fabrizio Romano javlja kako su pregovori između Napolija i Udinesea o transferu srpskog veznjaka Lazara Samardžića ušli u završnu fazu. Dvadesetjednogodišnji igrač već dugo je želja Napolija, koji ga je već više puta pokušao dovesti na jug Italije.

Ovoga puta transfer bi trebao biti dogovoren, a talijanski mediji spominju cifru od 15 milijuna eura. Ovoga ljeta Samardžić je već bio blizu odlaska iz Udina i već je obavio liječnički pregled u Interu, ali se dogovor ipak izjalovio, pa će mladić rođen u Njemačkoj ipak obući dres Napolija. 

Iako je u svim mlađim selekcijama, uključujući U-21 reprezentaciju, igrao za Njemačku,  Samardžić je odlučio da će na seniorskoj razini igrati za Srbiju, čije državljanstvo ima zbog porijekla svojih roditelja. Samardžić je prihvatio poziv izbornika Dragana Stojkovića i do sada je upisao pet nastupa u srpskom dresu.

Porijeklom je iz Bosne

Samardžić je odbio poziv Njemačke iako bi u zemlji svog rođenja dobio priliku za nastup u A-selekciji. Odluku je tada obrazložio u intervjuu za njemački kanal Sport1. "Naravno da ovakva odluka nije donesena preko noći. Bilo je potrebno vremena. Dragan Stojković mi je vrlo brzo dao naslutiti da ću odmah imati važnu ulogu u reprezentaciji. Nevjerojatno sam počašćen zbog toga. Moj veliki san je da igram na Europskom prvenstvu 2024. godine."

Mladi veznjak rođen je u Berlinu, a otac mu je bosanski Srbin iz Živinica pored Tuzle. Prošao je školu Herthe, a prve seniorske minute dobio je u RB Leipzigu, gdje se ipak nije nametnuo, pa je na ljeto 2021. godine stigao u Italiju. U prvoj sezoni borio se za minutažu, a prošle se nametnuo kao najbolji igrač Udinesea i jedan od najboljih mladih igrača lige. U 17 nastupa ove sezone zabio je dva gola i asistirao za još dva.

 

Pročitajte više