Romano: Nikoličius bi nakon Hajduka mogao u Englesku, Njemačku ili Italiju

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

SPORTSKI direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius (40) podnio je ostavku te će na kraju sezone napustiti splitski klub. Nikoličiusov odlazak je treća velika promjena u Hajduku nakon što je Nadzorni odbor smijenio Lukšu Jakobušića i nakon što je trener Mislav Karoglan dobio otkaz. Na njegov odlazak osvrnuo se popularni talijanski novinar Fabrizio Romano.

"Sportski direktor Hajduka iz Splita Mindaugas Nikoličius napušta klub nakon tri i pol godine uspješnog rada. Neće produljiti ugovor koji mu istječe u lipnju. Povezan je s brojnim klubovima u Engleskoj, Njemačkoj i Italiji. Hajduk je osvojio dva Hrvatska kupa i bio je u igri za naslov prvaka u svim sezonama dok je Nikoličius bio tamo", napisao je Romano.

Ostavio trag u Hajduku

Nikoličius je stigao u Hajduk u siječnju 2021. godine. Pod njim je promijenjen niz trenera, pa su tako dolazili i odlazili Paolo Tramezzani, Jens Gustafsson, Valdas Dambrauskas, Ivan Leko, Mislav Karoglan (dvaput).

Među ostalima, doveo je igrače poput Marka Livaje, Nikole Kalinića, Ivana Perišića, Lovre Kalinića, Filipa Krovinovića, Jana Mlakara... S druge strane, u njegovu mandatu odrađeni su i veliki izlazni transferi - Luka Vušković je prodan u Tottenham za rekordnih 11 milijuna eura, a Stipe Biuk u Los Angeles za 6.5 milijuna eura.

Pročitajte više